30-09-2017 KUNSTHUIS ROSMALEN

Erwin van Ligten Band

ism Kunststichting Rosmalen

Tijd: 20.00
Entreeprijs: € 17,50
Oosteinderweg 98
5247WD Rosmalen

KUNSTHUIS ROSMALEN
ism Kunststichting Rosmalen 
Erwin van Ligten Band

 

Jazz-blues-soul
Erwin van Ligten staat bekend om zijn indorockroots en zijn sound met een melodieuze inslag en een lichte hang naar melancholie. Denk bijvoorbeeld alleen al aan zijn album Kroncong Baru.

Hij verleent al jarenlang zijn diensten aan diverse artiesten, in de pop, rock, soul & wereldmuziek, maar ook aan artiesten met jazzinvloeden, zoals: Alessi brothers, Bertus Borgers, Julya Lo'ko, Mathilde Santing, Chris Hinze, en Astrid Seriese om er maar een paar te noemen.

Onlangs verscheen zijn nieuwe album 'SUN'. Hiermee doelt hij op het feit dat we in principe niet echt veel nodig hebben. Wanneer de zon schijnt is alles goed. As simple as that.

Nu is het zover dat Erwin met de komst van dit zojuist verschenen album een topformatie heeft opgericht, waarmee hij de melodieuze kant (die zijn eerdere werken zo kenmerkten), nu ook de jazzy kant kan invullen.

De Band bestaat naast Erwin uit: Marcus Weymare op drums/percussie, Willem Swikker op Hammond/vleugel, en Jens Dreijer op Bas.

Met deze formatie zal hij later in dit jaar ook Java Jazz in Indonesie aan doen en hier en daar met een mystery guest opduiken.

 

Don't miss it at the Kunsthuis Rosmalen

Datum: Zaterdag  30 september 2017 om 20:00 uur
Locatie: 'Kunsthuis', Oosteinderweg 98, 5247 WD Rosmalen
Entree: € 17,50

Aanmelden: http://www.kunsthuisrosmalen.nl/reserveren
Informatie: http://www.kunsthuisrosmalen.nl/programma/erwin-van-ligten-band