Cursus / workshop Onderdeel van:

Over deze cursus

Docent: Roos Terra en Geertje Jansen 

21 juli 2018, 10.00 – 13.00

Kosten: €85,00 (incl. materiaal en btw)

 Als je meer wilt leren over de natuur en daarnaast graag creatief bezig bent, dan ben je met deze workshop aan het goede adres. Bij de workshop Plukken & Bedrukken ga je op pad met Wandeloogst-expert Geertje Jansen en leer je van alles over de natuur en eetbare planten. Er worden ook planten geplukt. 

Hiermee ga je met kunstenaar Roos Terra bedrukken, namelijk nature prints maken. Nature printing is een grafische techniek waarbij planten als stempel worden gebruikt. Als je de plant met een etspers op papier afdrukt, krijg je naast een mooi gekleurd beeld ook een prachtige reliëf van de plant in het papier.

De workshop start bij de Willem Twee Fabriek. De wandeling duurt ongeveer een uur en komt langs bijzondere groene en historische plekken van Den Bosch. Het drukken met planten vindt in het Grafisch Atelier plaats, dat op de eerste verdieping van de Willem Twee is gevestigd.

 Extra bijzonder! 

Druk je zelf geoogste planten af op een t-shirt, tas of servet. Zo heb je een bijzondere herinnering aan deze workshop.

Een lunch of borrel met wilde planten. Van de wilde eetbare planten die je zelf geoogst hebt, worden lekkere gerechtjes en drankjes gemaakt. Desgewenst kan een deel van de deelnemers in plaats van drukken aan een wildplukkookworkshop deelnemen. Na de drukworkshop worden de tapas, drankjes of wilde lunch geproefd.

Vraag naar de mogelijkheden.

Roos Terra

Roos Terra is een Nederlandse kunstenaar, bekend van haar unieke nature prints en ander werk waarin zij haar relatie tot de natuur onderzoekt.

https://roosterra.nl/

Geertje Jansen geeft regelmatig wildplukwandelingen in de natuur en verzorgt lezingen over floralore, verhalen over kruiden, struiken en bomen.  

https://wandeloogst.nl/ 

Het Grafisch Atelier behoudt zich het recht voor om bij onvoldoende aanmeldingen de workshop niet door te laten gaan. De reeds aangemelde cursisten krijgen een nieuwe datum aangeboden of het cursus bedrag geretourneerd.

Vakgebieden

Beeldend / Overige

Duur & tijd

Aanvangsdatum: 21-07-2018
Duur: 13.00
Tijd: 10.00

Prijs

€ 85,00

Locatie

Boschveldweg 471a
5211VK 's-Hertogenbosch

Contact

Email: info@gadenbosch.nl
Telefoonnummer: 0736134277
Mobielnummer: 0736134277
  Reacties
Er zijn nog geen reacties. Je kunt als eerste reageren door het formulier in te vullen.
Reageer