Profiel

Rosmalens Mannenkoor

Heirust 5, Rosmalen

  17 kei leuks     1 reacties
Groep Rosmalens Mannenkoor bestaat uit:

Over deze Groep

Het Rosmalens Mannenkoor werd in 1983 opgericht en bestaat uit circa 40 mannen uit Rosmalen en verre omgeving. Omdat het koor een groot publiek wil aanspreken wordt ingezet op een breed en veelzijdig repertoire, dat bestaat uit liederen in vele talen en dat varieert van middeleeuws tot hedendaags. De muzikale leider is Fred van de Grint, die naast zijn dirigentschap ook de koorarrangementen schrijft.
Iedere herfst organiseert het RM het festival ‘Koren op de Rosmolen’ in Perron-3 waarvoor zangverenigingen in de rij staan om mee te mogen doen. Het doel is om het publiek kennis te laten maken met diverse soorten koorzang en om de muzikale en vriendschapsbanden tussen de koren te bevorderen. Daarnaast geeft het Rosmalens Mannenkoor al vele jaren een altijd druk bezocht kerstconcert in de Lambertuskerk. Ook dit jaar staat er een boeiende uitvoering in de steigers. In mei 2017 hoopt het koor acht liederen te zingen uit het beroemde oratorium ‘Canto General’ van Mikis Theodorakis, dat door dirigent Fred van de Grint speciaal is gearrangeerd voor het RM met orkest.
Het stemgeluid van een mannenkoor wordt door velen gewaardeerd. Behalve het publiek genieten de mannen er zelf ook van. Samen zingen is een prettige bezigheid, zowel in sociaal als in muzikaal/cultureel opzicht. Het mannenkoor is altijd op zoek naar zanglustige mannen die zich willen aansluiten en die wekelijks komen repeteren op donderdagavond.De meeste mannen die lid worden van het Rosmalens Mannenkoor, blijven dat heel lang, want de onderlinge verhoudingen zijn vriendschappelijk en het genieten van muziek zorgt voor een sterke verbondenheid.

Locatie

Heirust 5
5242JJ Rosmalen

Contact

Email: info@rosmalensmannenkoor.nl
Telefoonnummer: 0735214768
  Reacties

Riet Manjé

2 dec 2016 14:17

Ziet er goed uit Mannen!

Reageer