12-09-2015 Mieke Kuijpers

Open Monumentendag bij Muzerije

Dit jaar op beide locaties!

Tijd: 10.00 - 17.00
Entreeprijs: € 0,00
Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch
Muzerije opent op zaterdag 12 september om 10.00 uur haar deuren voor Open Monumentendag. Op deze dag zijn meer dan vierduizend prachtige monumenten in heel Nederland gratis toegankelijk voor iedereen. Zo ook Muzerije! En dit jaar doen we voor het eerst mee met beide locaties!

Muzerije presenteert op deze dag bovendien een eigen monumentenroute. Met deze route in de hand maak je een wandeling door het gebouw en wordt je gewezen op allerlei historische feiten en wetenswaardigheden. Wist je bijvoorbeeld dat de grafzerk van de bisschop die op de locatie Hinthamerstraat woonde in de Sint Jan ligt? En dat er in het gebouw een verborgen open haard te zien is? Kom langs om dit alles te ontdekken! Verder is er om 11.00 uur een optreden van zanggroep ‘Geluk is geen jurk’ en zijn er demonstraties van oude ambachten.

Op een steenworp afstand van het hoofdgebouw ligt onze andere locatie, de Bank van Leening. Vroeger was dit een glasfabriek waar ruim 90 werknemers zich letterlijk in het zweet werkten door de enorme hitte van de glasovens. Ervaar hoe dit geweest moet zijn en kom kijken! Bovendien worden er speciaal voor de Open Monumentendag glasvondsten tentoongesteld.