24-10-2015 Jael Schnapper

Lohengrin Live: 16 Dolars, Deformus, End of Autumn en Klont

Georganiseerd door Muziekcafé Lohengrin

Tijd: 21.00
Entreeprijs: € 0,00
Erasmusstraat 9
5216 HM 's-Hertogenbosch

GRATIS ENTREE

16 DOLLARS De jongens van 16 Dollars zijn ooit allemaal begonnen in de donkerdere hoeken van de metal maar kwamen er in 2011 achter dat ze als Volbeat Tribute beter uit de verf komen. Dus sinds 2012 staan ze op de planken als serieuze Tributeband. Ze proberen niet alleen de lekkerste nummers van Volbeat live ten gehore te brengen, maar willen het publiek ook hetzelfde live gevoel geven dat je bij Volbeat hebt. Na ongeveer 40 optredens hebben deze fanatiekelingen het zelfs geschopt tot in de finale van The Battle of the Tributebands. 16 Dollars is een band die graag op het podium staat en zelf net zo geniet van muziek maken als luisteren.

DEFORMUS "Metal in our own way" Wij zijn een metal powertrio. Deformus betekend vervormen en met z'n drieeën staan wij voor metal waar je geen label op kan plakken. De band is begin 2014 ontstaan en de muziek die wij maken is een mix van stoner en thrash. Hiermee creëren we nummers met een geheel eigen karakter. Geen vaste vorm, patronen en lijnen, maar muziek die niet in 1 hokje te plaatsen is. Trage, zware en meeslepende riffs uit de stoner worden gecombineerd met de snelle en agressieve ritmes uit de thrash. Aangezien we allemaal geen jong volwassenen meer zijn, en sommige van ons al de nodige ervaringen hebben opgedaan, zien we Deformus niet als start van een nieuwe muzikale loopbaan, maar een band die wat nieuws wil brengen. Ons doel is gewoon goede metal maken op onze eigen manier.

END OF AUTUMN is een Nederlandse metalcore band afkomstig uit het Brabantse Sambeek. De band is opgericht in oktober 2014 door de vocalist Stan Remmen, drummer Rico Lamers, bassiste Anne Wientjens, slaggitarist Kevin Hermsen en leadgiatist Stefan Boer. Deze heeft helaas in februari 2015 afscheid genomen van de band en deze zijn toen in zee gegaan met de huidige leadgitarist, Dax Gray. End of Autumn is druk bezig met het schrijven van eigen werk maar van een cover hier of daar schuwen ze zich absoluut niet. De nadruk hier ligt vooral op het werk van Parkway Drive.

KLONT Afkomstig uit Noord-Brabant. Klont ontstaat in 2011 nadat Walter (gitaar ex-helldriver, Hoer ) en Mark (bass ex-LDOH, stijflijk ) de krachten bundelen. Zanger Eric ( ex- oefenruimte ) wordt uit een locale Beek en Donkse kroeg getrokken en met zn drieën wordt de muzikale omlijsting tot Deathmetal gedoopt. Omdat er toen nog geen geschikte drummer was gevonden, heeft men tijdelijk met een drumcomputer ter ondersteuning gewerkt. Deze drumcomputer is later vervangen door Maikel (ex- Rancour)