15-10-2020 Roel van Dongen

Ierse sessie GEANNULEERD!

Elke 3e donderdag van de maand. Gratis entree

Tijd: 19.00
Entreeprijs: € 0,00
Erasmusstraat 9
5216 HM 's-Hertogenbosch

LOHENGRIN IERSE SESSIE

Bent u liefhebber van Ierse en/of Schotse muziek? Dan mag u deze avonden, ook als luisteraar, niet missen en bent u van harte welkom!

Tijdens deze folksessie is Iedereen die een instrument bespeelt of zingt welkom, ongeacht niveau of traditie. Bij een Ierse sessie zit iedereen gezellig om de stamtafel of in een kring om samen b.v. traditionele Ierse muziek ten gehore te brengen. Er worden ook "uitstapjes" gemaakt naar andere soorten folkmuziek. Er is ruimte voor bv. franse, oost-europese, klezmer muziek of net wat er wordt ingebracht door de aanwezige muzikanten.

In ieder geval zijn de Ierse sessies in Logengrin geen ‘gedoe’ op een podium met microfoons, versterkers en kilometers kabel. Het is een kwestie van gewoon gezellig aanschuiven en meespelen! Een folksessie is geen optreden, maar een samenspel.

We hanteren wel enkele regels om te voorkomen dat het een kakofonische janboel wordt:

- We spelen 'de tafel rond': iedere muzikant krijgt de gelegenheid om een lied of een deun in te zetten

- Voel je niet verplicht om iets fantastisch te spelen, maar als je speelt, speel dan! Het is beter om iets eenvoudigs helemaal te spelen dan iets heel moeilijks met horten en stoten te spelen

- Speel gerust mee met een lied of een deun van iemand anders, maar vergeet niet ook te luisteren. Als je de melodie of het liedje niet kent, kun je waarschijnlijk beter gewoon van de muziek genieten!

Enkele voorbeelden van tunes om mee te spelen kun je hier terug vinden en op onze site muziekcafelohengrin.nl. Zie http://www.muziekcafelohengrin.nl/index.php?option=com_phocadownload&view=category&id=1