28-05-2016 Chris van de Ven

Off-Center hiphop evenement, jongeren | studi073

Tijd: 12.00-20.00
Entreeprijs: € 0,00
Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

Wat maakt ons uniek?


Off Center is een, door particulieren georganiseerde, danscompetitie voor alle leeftijdscategorieën. Wat Off Center uniek maakt, zijn de thema´s die het evenement vormgeven. Hierdoor wordt een aangename sfeer gecreëerd voor de dansers. Naast de competitie zelf, zijn de bovengenoemde particulieren ook werkzaam als dansdocenten in Den Bosch. Hierdoor worden de jongeren voorbereid op een mogelijke danscarrière en wordt de drempel lager gelegd voor het participeren aan battles en competities.Momenteel zit de urban cultuur in Den Bosch in de lift. Zo worden er steeds meer kleine evenementen opgezet die te maken hebben met hiphop. Denk bijvoorbeeld aan `Kings Of Colors` een paar jaar geleden, “B-There”, “New-Skool Fest” en Urban Productiehuis: "Dukebox”, etc. In vele van deze evenementen, staat vooral het muzikale en visuele aspect binnen de hiphopcultuur centraal. Maar er wordt weinig voor dansers georganiseerd. Zo heb je wel het evenement “Flow Fever”, georganiseerd door Thalisa Brekelmans en Willem van Lieshout van Cypher HQ, evenals "Back To The Cyphers", samen met Arjuna Vermeulen Deze evenementen richten zich vooral op breakdance. Helaas is er nog steeds weinig tot niets beschikbaar voor de stand-up dansers. Hier wil Off Center bij inspringen.Off Center wil zich daarom richten op meerdere elementen in een keer. De danscompetitie zal het hoogtepunt zijn. Maar zo zullen er ook zogenaamde “Open Paintings” tentoongesteld worden en zullen er verschillende DJ’s aanwezig zijn, er zullen workshops te volgen zijn, showcases te zien en zal er een aparte ruimte gereserveerd worden om even op adem te komen.
Thema Het overlappende thema van Off Center zal “animé” worden. Hier zullen namelijk meerdere elementen aan bod komen. Het thema “animé” biedt daarbij meerdere mogelijkheden voor decoratie en dansstijlen.

Er is ook al nagedacht over verschillende mogelijkheden voor decoratie- en thema’s:
- Open Paintings: Doeken gebonden op triplex platen, waar bezoekers met een stift hun eigen “doodles” op kunnen plaatsen. Zo wordt er door de toeschouwers zelf de aankleding verzorgd.
- Video: Er zullen verschillende scènes uit animé-series worden geprojecteerd met behulp van een beamer
- Hokage-system: Hokage is een begrip uit Naruto (animé-serie). 


Dit kan worden gezien als een soort kastenstelsel. In de voorrondes zullen de dansers de titel “Genin” krijgen. Dit betekend letterlijk een lage rank.Mochten deze doorgaan naar de battles, krijgen ze de rank “Chûnin”, wat leider betekend. De finalisten krijgen de rank Kage (schaduw).

De winnaar zal uiteindelijk de “Hokage” worden.De Hokage kan in de eventuele opvolgende editie alleen uitgedaagd worden door een 2de rank (Kage) van de volgende competitie. Dit laatste idee komt bijvoorbeeld uit Afro-Samurai (animé-serie).De reden waarom het thema animé is gekozen, is de link met de jongere en oudere generatie. Animé zijn cartoonseries in Japanse stijl. Japanners staan algemeen bekend vanwege hun ruimdenkendheid. Wat natuurlijk weer zijn link heeft met de mindstate van de urban cultuur. Daarnaast kun je met cartoons heel makkelijk in de smaak vallen bij de jongere generatie.