11-06-2017 t/m 16-07-2017 Mieke Kuijpers

Het Beste Amateurkunstwerk 2017

Expositie van alle deelnemers

Tijd: 9.00 - 17.00 uur
Hinthamerstraat 74
5211MR Den Bosch
Tijdens de Iktoon maand bij Muzerije zijn de werken te bezichtigen van alle 60 deelnemers aan de verkiezing Het Beste Amateurkunstwerk 2017.

Kunstenaars uit Den Bosch en omgeving werden, in samenwerking met Roze Zaterdag, opgeroepen werk in te zenden binnen het thema Diversiteit. Uit alle inzendingen zijn 4 winnaars gekozen door een professionele en onafhankelijke jury. Dit heeft geresulteerd in de volgende prijswinnaars:

De eerste prijs ging dit jaar naar Wim Kemp met een heel klein werkje van keramiek met een enorme kracht. Het laat een intieme eigen fantasiewereld zien die er mag zijn.

De tweede prijs sleepte Giorgi Lutidze (10 jaar) in de wacht met ‘Spaarpot’. Het beeld van keramiek is verhalend en vervreemdend. Het laat zien dat wat er ook gebeurt je sterk moet blijven. De jury vind het knap dat iemand die zo jong is zo’n krachtig werk neerzet.

De derde prijs heeft Jolanda Mauriks gewonnen. Het ingezonden tweeluik in de vorm van een collage is qua thema erg sterk. De jury vind dat ze met het werk een stevig statement neerzet, namelijk dat je mag zijn wie je bent.

De aanmoedigingsprijs ging naar Lieve Wierts (11 jaar) met ‘Het monster van Slakkenstein’. Een origineel werk van een monster die bedekt is met slakken.

De expositie is te zien bij Muzerije aan de Hinthamerstraat tot en met zondag 16 juli. Doordeweeks is Muzerije geopend van 9.00 – 17.00 uur. In het weekend wisselend geopend. Entree is gratis.

Foto's Ben Nienhuis in opdracht van de Kunstbalie.