16-09-2017 Lieke Witlox

'sKetch Den Bosch

bij Muzerije

Tijd: 10:30- 18:00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Hinthamerstraat 74
5211MR Den Bosch
'Urban Sketchers' zijn mensen die hun omgeving schetsen, ter plaatse, en hun schetsen delen op Facebook. Het motto is 'we show the world, one drawing at a time'.  

Sinds 2008 is dit een wereldwijde gemeenschap die overal groepen schetsers verzamelt die hun ervaringen uitwisselen en regelmatig zogenaamde 'sketchcrawls' organiseren: bijeenkomsten waarop een kleine of grotere groep bij elkaar komt om samen een stad of een plek te tekenen. Wereldwijd zijn er inmiddels zo'n 50.000 leden; in Nederland gaat het nu om zo'n 850 mensen.

In Nederland houden ze 4x per jaar een sketchcrawl voor een ieder die er zin in heeft en die zich aanmeldt via Facebook. Maximaal aantal deelnemers is ongeveer 50.

Dit jaar zijn er bijeenkomsten in Haarlem, Utrecht, Maastricht en natuurlijk ook Den Bosch.De bijeenkomst in Den Bosch is op zaterdag 16 september, van 10.30 - 18.00 uur.

De schetsers zullen 's-ochtends worden ontvangen in het Atrium van Muzerije, waarna zij de stad in trekken om te tekenen. In de middag komen zij weer samen (bij Muzerije) en worden de schetsen uitgewisseld en vergeleken. Zo ontstaat er een mooi beeld van hoe men Den Bosch ziet, welke plekken er zijn gekozen en op welke manier deze in beeld zijn gebracht.

De schetsen worden gescand en op facebook uitgewisseld, maar er kan natuurlijk ook een leuke expositie uit voortkomen!