08-03-2018 Barbara Van Spaandonk

WimBoekToe Vijfde editie

08 maart 2018

Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Entreeprijs: € 12,50
Hinthamerstraat 74
5211MR 's-Hertogenbosch

Wim Daniëls gaat in 2018 verder met zijn literaire talkshow WimBoekToe! Hij ontvangt auteurs van ongekende allure en vraagt ze op humoristische wijze het hemd van het lijf. In de afgelopen show waren o.a. Arthur Japin, Alex Boogers, Wanda Bommer en Lucas de Waard te gast.

Ook deze vijfde editie belooft een avond vol energie, humor en flair te worden. De organisatie is in handen van de Bibliotheek, boekhandel Adr. Heinen en Muzerije.

Te gast zijn Jolande Withuis en Maxim Februari. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Elena Medorenko.

In 'Raadselvader' reconstrueert Withuis de levensgeschiedenis van haar eigen vader. Ze groeide op met haar vaders politieke overtuiging (communisme) maar ontwikkelde zich als volwassene tot een vermaard critica van het communisme, wat leidde tot een grote afstand tussen haar en haar vader. Het boek biedt de lezer een blik van binnenuit op de Koude Oorlog: "Ik was vijf en wist: wij zijn de vijand".

In 'Klont' vertelt Februari over vooruitgang. Leren we de wereld en de mens beter begrijpen door de vooruitgang? Of zorgt het menselijk tekort ervoor dat we juist alle controle verliezen?

Tickets zijn hier te bestellen. En lever je je ticket op de avond zelf in aan de bar, dan krijg je een gratis drankje in de pauze.

 

08 maart | Muzerije | 20.00 – 22.00 uur | €12,50

Foto Arthur Japin: Corbino