27-10-2018 Jim Van Brakel

KOREN OP DE ROSMOLEN #8

ROSMALENS MANNENKOOR PRESENTEERT IN DE KENTERING

Tijd: 18.45
Entreeprijs: € 10,00
Heirust 5
5242JJ Rosmalen

Het Rosmalens Mannenkoor laat weer van zich horen. Een van de jaarlijkse activiteiten is de organisatie van het eigen festival “Koren op de Rosmolen”. Dit jaar wordt dit festijn gehouden in de pas vernieuwde Kentering in het centrum van het dorp. Op zaterdagavond 27 oktober zijn alle liefhebbers van diverse soorten koormuziek van harte welkom in Rosmalen. Omdat vele koren graag optreden bij dit festival, is er ook dit jaar sprake van een zeer gevarieerd aanbod in repertoire en stijl.  

Rosmalense basis  
Omdat het Rosmalens Mannenkoor in 1983 werd opgericht, bestaat deze vereniging van zingende mannen nu 35 jaar. Daarom is besloten om bij ‘Koren op de Rosmolen’ voornamelijk koren uit te nodigen uit het eigen dorp of van Rosmalense oorsprong. Dat is gelukt. Daarnaast zingt die avond ook ‘Warempel’, het smartlappenkoor uit Empel. 

Het doel van de avond is om het publiek op een ontspannen manier kennis te laten maken met de vele soorten koorzang die er bestaan en om de vriendschappelijke en muzikale contacten tussen de koren te stimuleren. Het zingen in een koor is de grootste hobby van Nederland; ieder jaar is ‘Koren op de Rosmolen’ daar het levende bewijs van.  

Vocale variatie in een ontspannen sfeer 
Naast het ROSMALENS MANNENKOOR, dat gastheer is op deze avond, zullen maar liefst zes koren de sterren van de hemel zingen. 
• ‘All Women’ o.l.v. Ien Bouwmans. Een leuk, ambitieus vocaal ensemble met een zeer divers repertoire. All Women bestaat uit een groep  enthousiaste vrouwen uit Rosmalen en omstreken en zingt voornamelijk a capella in verschillende stijlen en talen. In juli 2016 ontvingen zij de eretitel ‘Bosch Koor 2016’. En bij de NKF-competitie in Noord Brabant, won All Women de titel  “Beste Koor van Noord -Brabant 2018”. 
• ‘Dubbel Zes’ o.l.v. Wilbert Friederichs heeft in 2014 met de productie “Route 64” het 50-jarig jubileum gevierd. Citaat: “Wij zijn een groep van ongeveer 12 mannen met een passie voor zingen. Om luisterend te zingen en contact met het publiek te hebben zingen wij bij de optredens alles uit ons hoofd en zonder dirigent”.  
• Het ‘HEVO-koor’ o.l.v. Henk de Winkel, met Coby Wagemans op piano. Het koor, bestaande uit bijna 50 leden, zingt over het algemeen 4-stemmig en het repertoire bestaat doorgaans uit licht klassieke muziek, Men zingt zowel Nederlandse als anderstalige liedjes. 
• ‘Operette Rosmalen’ o.l.v. Christa Bleeker, met Karin Roelofs op piano. Het repertoire bestaat voornamelijk uit vrolijke operettemuziek, maar er komen ook regelmatig musicalliedjes en operakoorwerken voorbij. En die prachtige koorwerken, duetten en solo’s brengt de operettevereniging graag ten gehore!  
• Het ‘Smartlappen- en Levensliederenkoor Warempel’ o.l.v. Jeanne Savelkouls heeft 40 leden. Het koor staat garant voor gezelligheid én kwaliteit: alle leden nemen jaarlijks deel aan professionele workshops. Het gehele repertoire wordt meerstemmig gezongen en de zang wordt ondersteund door 'n vakdirigent en live-muziek. Warempel zingt bekende oude en nieuwe meezingers, vooral in het Nederlands. 
• Vocaal ensemble ‘Xing’ o.l.v. Jan Janovcik is een sprankelend groepje van enthousiaste zangers en zangeressen. Een gevarieerd gezelschap van vrouwen (sopranen en alten) en mannen (bassen en tenoren). Op dit moment zijn ze met z’n vijftienen en ze bestaan al ruim 25 jaar. Xing brengt a-capella (zonder muzikale begeleiding) allerlei soorten bijzondere muziek: van modern tot klassiek.
• Tenslotte: het Rosmalens Mannenkoor, organisator van deze jaarlijkse korenontmoeting, zingt een repertoire dat varieert van middeleeuws tot hedendaags. De mannen, o.l.v. -dirigente Ien Bouwmans, brengen vele boeiende liederen uit allerlei landen en eeuwen. Van klassiek tot pop, van romantiek en volksmuziek tot musical. 

Voor slechts € 10 bent u de hele avond onder dak in de fraai gerenoveerde Kentering en kunt u genieten van gevarieerde zang van prima kwaliteit in een prettige ambiance.   

Festivalconcept 
Koren op de Rosmolen heeft de opzet van een festival. Dat betekent dat ieder koor meerdere optredens verzorgt op verschillende podia en dat na ongeveer een half uur het volgende koor een podium betreedt. Zoals bij ieder festival kunt u gaan, zitten en staan waar u wilt en bepaalt u zelf waar en wanneer u welk koor wilt beluisteren. Tussendoor is er gelegenheid voor het nuttigen van een drankje of een hapje. 

Om 18.45 uur is de opening en een kwartier later starten de eerste optredens.  Rond 22.15 uur zullen de laatste vocale nootjes klinken. Daarna is er binnen de Kentering nog volop de mogelijkheid om elkaar informeel te ontmoeten.   

Festival KOREN OP DE ROSMOLEN. Zaterdagavond 27 oktober 2018 in de Kentering te Rosmalen. Opening 18:45. Start 19:00. Toegangskaarten € 10 bij Primera-winkel, centrum Rosmalen, bij de leden van het Rosmalens Mannenkoor, bij de penningmeester tel: 06 37 65 74 57 of mail: ticket@rosmalensmannenkoor.nl