04-11-2018 Sacha Kraanen

Ulrike Doszmann

‘Voor altijd samen, en toch ook alleen’

Tijd: 13.00-13.30 uur
Entreeprijs: € 20,00
Schilderstraat 33
5211 NB 's-Hertogenbosch

De in Tilburg actieve choreografe en danser Ulrike Doszmann is gefascineerd door de zinsbegoochelende patronen van de minimal music. Toen ze de compositie The Time We Share van de band TEMKO hoorde was Doszmann diep geraakt. De Nederlandse band Temko weet minimalistische technieken subtiel te verweven met de spontaniteit van moderne jazz. In The Time We Share voor basgitaar en gitaar van TEMKO-bassist Fred Jacobsson verschuiven de melodieën en muziekpatronen op magische wijze langs elkaar heen en gaan ze in elkaar over. Bij Doszmann groeide meteen een idee voor een choreografie, Voor altijd samen, en toch ook alleen.

Zelf vertelt ze over de muziek van TEMKO: “Het kabbelde optimistisch voort ondanks de complexiteit van de structuren. Het was ook: iets ontleden tot het wezenlijke overblijft. De twee muzikanten leken niet zonder elkaar te kunnen. Voor altijd samen, en toch ieder voor zich. Het sloot aan bij een idee voor een gedanst duet met hetzelfde onderwerp.”

De choreografie wordt uitgevoerd door Batja ten Kortenaar en Ulrike Doszmann, en TEMKO-leden Aart Strootman (gitaar) en Fred Jacobsson (basgitaar) voeren het muziekwerk live uit.

Programma
Fred Jacobsson - The Time We Share

Ulrike Doszmann - dans
Batja ten Kortenaar - dans
Aart Strootman - gitaar
Fred Jacobsson - basgitaar

Klik hier voor meer informatie en kaarten.

Deze voorstelling is onderdeel van November Music.