12-01-2019 Véronique van Helden

Sahriye - ??????

Laten we de traditionele Arabische muziek vieren!

Tijd: 19:30
Entreeprijs: € 10,50
Prins Bernhardstraat 4-6
5211 HE Den Bosch

Sahriye is een nieuwe conceptavond, waar de traditionele Arabische muziek centraal staat en met elkaar gevierd wordt. Verwacht live muziek uit Syrië, Libanon, Egypte en andere landen uit het Midden Oosten, met meerdere optredens per editie.

LINE UP: 

Wasim Arslan & Sarsaria

Wasim Arslan is een veelbelovende en getalenteerde Syrische zanger. Tijdens de oorlog heeft hij veel meegemaakt en hij wil het liefst maar één bericht aan de wereld overbrengen doormiddel van zijn muziek: “We kunnen allemaal verenigd zijn, alle harten kloppen als één en muziek is onze taal”.

Sarsaria is opgezet met als doel mensen te laten dansen en gelukkig te maken. Ze creëren een mix van Syrische traditionele muziek met westerse invloeden. De live-ervaring kan het best omschreven worden als hypnotiserend in een energieke stroom van Arabische ritmes en melodiën die er voor zorgen dat je niet kunt stoppen met dansen.

Nawras Altaky

De in Syrië geboren Nawras kwam in 2015 in Nederland terecht om zijn droombaan als zanger en ud speler te verwezenlijken. Hij zingt en speelt klassiek/traditionele muziek, Arabische pop en Oostere muziek.

Bakr Al-jaber

Bakr al Jaber (Damascus, 1993) woont en studeert in den Haag. Zijn werk onderzoekt de relatie tussen schoonheid, oorlog en de dualiteit van het zijn. Hij gebruikt zijn poëzie als een brug tussen de waarden van zijn geboorteland en de complexiteit van de westerse samenleving. Terwijl hij sterk wordt beïnvloed door de Arabische poëzie en schrijfstijl, is zijn werk verre van traditioneel.