14-02-2019 Sacha Kraanen

WimBoekToe #editie 10

Literaire Talkshow met gastheer Wim Daniëls

Tijd: 20.00 - 22.00 uur
Entreeprijs: € 12,50
Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

In WimBoekToe, het sprankelende boekenprogramma van Boekhandel Adr. Heinen en Babel, ontvangt gastheer Wim Daniëls op donderdag 14 februari Auke Hulst en Revka Bijl. Twee heel diverse schrijvers. Met fascinerende verhalen. En een ontwapenende spreekstalmeester die van elk gesprek een vermakelijke en boeiende belevenis maakt. Dat wordt (weer) een mooie avond. Kom luisteren!

In zijn psychologische roman Zoeklicht op het gazon kruipt Auke Hulst in de huid van Richard Nixon. De dan nog presidentskandidaat neemt het in 1960 op tegen John F. Kennedy; het belooft de spannendste verkiezing ooit te worden. Maar dan verdwijnt Nixon opeens - op een roadtrip die hem naar Tijuana, Mexico zal brengen... 

‘Hulst schrijft zijn verhalen met een jaloersmakende, stilistische brille. Zo perfectionistisch als hij is in zijn stijl, zo perfectionistisch is hij in de betekenis van wat hij schrijft’ (NRC). Auke Hulst won vorig jaar de VPRO Bob den Uyl-prijs voor zijn reisboek Motel Songs. 

Revka Bijl’s Gapen onder water vertelt met frisse stem en droge humor hoe een jonge, net afgestudeerde vrouw haar weg zoekt in de wereld en inspiratie vindt op de meest onverwachte manier. Bijl heeft een geheel eigen stem en een bijzondere kijk op de wereld. In deze roman zullen veel millenials zich herkennen. Maar het is ook een universeel verhaal over het nastreven van dromen, het voldoen aan verwachtingen, succes, onzekerheid, jaloezie en vriendschap.

De muzikale omlijsting wordt verzorgd door Elena Medorenko. 

Inloop vanaf 19.30 uur. 

Tickets zijn hier te verkrijgen. Het ticket kun je aan de bar inwisselen voor een gratis pauzedrankje.