07-02-2019 t/m 21-07-2019 Brechtje Verboven

Circlesongsessie

stembeleving

Tijd: 20:00
Entreeprijs: € 9,00
Jan Sluijtersstraat 17
5213XP 's-Hertogenbosch
Wat is Circlesong? Is het stembevrijding? Is het mantrazingen? Is het vrije improvisatie? Het heeft er allemaal wel wat van weg maar is ook anders. Wat het wel is kun je het best komen ervaren.

1 keer in de vier weken op donderdag en incidenteel op zaterdag is er een circlesongsessie in de Jan Sluijtersstraat nummer 17.

We beginnen met het ontdekken van elkaars stemmen en wat de ruimte doet met je stem. Op een gegeven moment zijn alle stemmen één geheel.

Dan laat ik je kennismaken met Circlesong door een song aan te geven/ te dirigeren.

Daarna kan je je eigen creativiteit kwijt. Je begint met de basis; iemand zingt een kort basloopje, iemand anders een percussiegeluidje wat herhaald wordt, dan een kort repeterend melodietje en een contramelodie. Degene die lef heeft gaat daarop improviseren.

Het leuke van circlesong is dat je dit ook weer kunt loslaten en andere dingen kunt proberen. Spelen met tonen en geluiden dus! De mogelijkheden zijn haast onbeperkt, dus woorden schieten altijd te kort, je moet het gewoon ervaren.

Je hoeft geen zangervaring te hebben, de wil om te zingen is genoeg. Mensen met zangervaring en degene die willen improviseren zijn ook welkom. Het mooie van deze vorm van zingen is dat er in de kring geen oordeel meer is, dat het niet uitmaakt hoeveel ervaring je hebt, het gaat om het grote geheel.

De kosten zijn €9,- , een strippenkaart van 4X kost €20,-. Er is koffie en thee.