24-03-2019 Pauli Sennema

Maestro 073

Orthense Harmonie

Tijd: 14.00-18.00 uur
Entreeprijs: € 17,00
Parade 23
5211KL 's-Hertogenbosch

Al een aantal jaar is op televisie het populaire programma Maestro te zien, waarin bekende Nederlanders de uitdaging aangaan om een orkest te dirigeren. De Orthense Harmonie wil dit concept nu in een Bosch jasje gieten door een zestal bekende Bosschenaren in de rol van Maestro haar harmonieorkest te laten dirigeren tijdens een Maestro 073 concert in het Theater aan de Parade. In samenwerking met Gospel- en popkoor Spirit en zangeres Linda Pelders wordt het een geweldig mooie, vermakelijke en muzikale middag. Het event dat je niet mag missen! 

De zes bekende Bosschenaren zijn  burgemeester Jack Mikkers, Madeleine van Toorenburg, Sander van de Gevel, Patrick Kuis, Karin Rademaker en Mieke van den Akker-Lathouwers. Zij zijn de  uitdaging aangegaan om zich te ontwikkelen tot dirigent. Hierin worden ze vooraf gecoacht door onze dirigent Anneke Konings-Kros. Ook mogen ze oefenen met het orkest. Hiervan worden opnames gemaakt welke getoond gaan worden tijdens het concert. Iedere Maestro’s dirigeert twee muziekstukken en wordt daarbij beoordeeld door een deskundige jury met Steph Breukel, Sjef Ipskamp en Wilma van der Schoot. De presentatie is in handen van Huub van Mackelenbergh en Anneke Konings-Kros.

Wie heeft het orkest het best onder controle? Wie laat het orkest muzikaal het meest floreren? Wie wint aan het eind van het concert de gouden baton?