05-05-2019 Christo van Helvoirt

Bevrijdingsplein Rosmalen

Rosmalen viert 5 mei met Bevrijdingsplein

Tijd: 11.00 tot 22.00uur
Entreeprijs: € 0,00
Hoff van Hollantlaan 1 1
5243 SR Rosmalen

Al jarenlang staat Rosmalen op gepaste wijze stil bij de Dodenherdenking op 4 mei. Hierbij is het Callistus Ensemble - onderdeel van Muziekvereniging St.Cecilia - een van de partijen die de muzikale omlijsting verzorgd in de Lambertuskerk, bij het oorlogsmonument en bij gedachteniskapel het Ven.

 

Pas sinds vorig jaar echter wordt op een grootse wijze aan Bevrijdingsdag inhoud gegeven. Zondag 5 mei aanstaande vindt voor de 2e keer het ‘Bevrijdingsplein’ plaats in het centrum van Rosmalen. 

Optredens op twee podia: Eén op de Driesprong en één in de Dorpsstraat (bij de Kentering). 

Was de eerste uitvoering vorig jaar al heel succesvol, dit jaar is er nog veel meer energie ingestoken en zijn er ook meerdere partijen bij betrokken, allemaal vrijwilligers die het belangrijk vinden dat er op een goede manier inhoud wordt gegeven aan het vieren van de bevrijding. En daarbij vooral stil te staan bij de verworven vrijheid waar we gelukkig allemaal van kunnen genieten en moeten kunnen blijven genieten. 

Het evenement is een coproductie van Gedachteniskapel ’t Vennehof, Rodenborch-College, ROS Radio, Muziekvereniging St. Cecilia, Horeca Driesprong, Grandcafé Rosmaelen, De Kentering Party-Events-Food en Satisfaction Rosmalen. 

Zo’n krachtenbundeling moet wel leiden tot een programma dat voor alle leeftijden iets aantrekkelijks heeft. Op twee verschillende podia wervelt door de hele dag (van 11.00 tot 22.00 uur) heen een dynamisch programma. En dat ook nog eens gratis toegankelijk is. 

In vogelvlucht en willekeurige volgorde noemen we : APM Big Band, Fellow Session, koor Voluum, Harmonieorkest St. Cecilia, (oud-) leerlingen Rodenborch-College, Next Generation, Popkoor Tune, duo Suitz, Reünieorkest Regiment van Heutsz, Popsoulkoor Rosmalen, The Crown Selection en Dans- en Balletstudio Geraldine. 

Een boordevol programma, dus.................................