31-10-2019 t/m 03-11-2019 Christel Smits

ADEL VERPLICHT

De barones Van Havezaath tot Nimwegen nodigt u uit op haar kasteel.

Tijd: 3x om 20.00 uur en op 3 november om 14.30 uur
Entreeprijs: € 16,50
P/A Weegbree 43
5236 RA 's-Hertogenbosch

Er was eens een heel mooi en stijlvol kasteel,

in de bossen van Brabant gelegen.Daar woonde al eeuwen een roemrijk geslacht genaamd: Van Havezaath tot Nimwegen.... 

De jaren twintig van de vorige eeuw. De Barones Van Havezaath tot Nimwegen woont op het familiekasteel. Zij heeft een uitgebreide staf aan personeel, die onder leiding staat van haar vertrouweling, huisknecht Charles. Die ondersteuning heeft de barones ook hard nodig want buiten de zorg voor het kasteel heeft zij ook de leiding over de fabriek van haar overleden echtgenoot. En aan haar drie kinderen heeft zij weinig tot niets. Zoon Roderick is een flierefluiter die elke paar weken een nieuwe ‘verloofde’ heeft. De oudste dochter Mathilde is naar Afrika vertrokken om ‘arme mensen te helpen’ en de jongste, Esmeralda, is ‘kunstenares’ en woont met een paar andere kunstenaars op een boerderij in Drenthe.

Als alle kinderen terugkeren naar het kasteel en hulp zoeken bij hun moeder, besluit de barones om hen een lesje te leren. Daarbij krijgt zij de hulp van haar nichtje Arabella (of is het Gambita?). Dat leidt tot de nodige verwikkelingen waarbij de leidraad is dat de liefde alles overwint. Maar of dat ook tot een happy end leidt? 

De nieuwe baron, haar zoon Roderick,hield zich bezig met feesten en vrouwen. En barones Henriëtte wist maar al te goed dat zij ook niet op haar dochters kon bouwen. De één was kunstzinnig en vreselijk vaag, de ander veel slimmer maar nukkig. Met zulke karakters is het heel erg de vraag: leefden ze nog lang en gelukkig?