01-09-2019 Miranda den Dekker

Schrijfworkshop

'Wat betekent vrijheid voor jou?'

Tijd: 13.30-15.30 uur
Entreeprijs: € 7,50
Hinthamerstraat 72
5211 MR 's-Hertogenbosch

Mieke Elfers-Wijffels, docente Nederlands, tevens docente creatief schrijven op de Volksuniversiteit, verzorgt op deze middag een workshop over het thema ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’

Het thema ‘Wat betekent vrijheid voor jou?’ vormt een erg breed thema. Hiermee kun je veel kanten op meanderen. Een groot en abstract woord als ‘vrijheid’ houdt beoordelingen in die voor ieder persoonlijk, verschillend zijn. Zulke abstracte woorden werken als etiketten. Ze roepen geen betekenis op en geen emoties en worden daarmee leeg. Het is zaak om een vraag als ‘Wat betekent vrijheid voor mij?’ beeldend te maken, zodat de lezer zich hiervan een goede voorstelling kan maken, concreet dus, en herkenbaar en invoelbaar. Daarop gaan we eerst focussen, op concreet en beeldend schrijven.

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over concreet en beeldend schrijven aan de hand van het thema ‘Wat betekent vrijheid voor mij?’. Je maakt een plan van aanpak en leert om een tekst vakkundig te structureren en een boeiende eerste versie te schrijven! Het plan van aanpak verloopt langs de fases- Voorbereiden- Uitvoeren- eerste versie schrijven- en Herschrijven. Na deze workshop kan je je verhaal thuis nog polijsten met behulp van de tips en adviezen over herschrijven.

Het genre is vrij, zolang er ergens in jouw tekst maar op de een of andere manier duidelijk wordt wat vrijheid betekent voor jou. En welke soort vrijheid! Hoe? Dat is aan jou! Laat je van de beste schrijfkant zien en schrijf een origineel verhaal. Zowel schrijfvaardigheid als originaliteit worden gewaardeerd.

Een bundel met verhalen 

Bij voldoende kwalitatieve inzendingen zal de bieb een bundel uitgeven van de beste verhalen.

Deze workshop wordt georganiseerd in samenwerking met de Volksuniversiteit en kost €7,50 voor niet-leden en €5,00 voor leden van Bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o.