07-09-2019 Miranda den Dekker

Schrijfworkshop

‘Schrijven over troost en verlies’

Tijd: 13.30-15.30 uur
Entreeprijs: € 7,50
Hinthamerstraat 72
5211 MR 's-Hertogenbosch

Bij verlies denken we vaak aan overlijden, maar het kan veel meer zijn dan dat. Zoals verlies van werk, relaties en gezondheid. We hebben het er niet graag over en stoppen het liefst weg. Verlies- en rouwbegeleider Rijma de Ruiter van Verlies & Herstel biedt ondersteuning door persoonlijke gesprekken, wandelingen en door schrijfworkshops.

Door verhalen op te schrijven, kun je meer samenhang in je leven ontdekken, je wordt je bewuster wat er in je binnenwereld omgaat, het zet je verbeelding in beweging, wakkert nieuwe herinneringen aan en bovendien werkt samen schrijven vreugde scheppend. Meerdere onderzoeken wijzen uit dat schrijven een positief effect heeft op onze gezondheid. Het schrijven laat je niet alleen je negatieve ervaringen maar ook je gedachten hierover wegvloeien. En als spanning en angst verdwijnen, verdwijnen ook fysieke ongemakken die daarvan het gevolg kunnen zijn. Daarnaast helpt het vertellen van verhalen om vanuit andere perspectieven naar je eigen levensverhaal te kijken. Het schrijven kan rust, troost en kracht geven.

Tijdens deze workshop wordt je door eenvoudige schrijfoefeningen op weg geholpen. In de bijeenkomsten werkt ieder aan zijn eigen verhaal. Je mag delen maar dit hoeft helemaal niet. Vaak is de eerste reactie van mensen ‘Ik kan niet schrijven’ Schrijfervaring of talent is absoluut niet nodig. Iedereen die een pen kan vasthouden kan meedoen.

Neem zelf een schrift, pen en kleurpotloden mee.

De schrijfworkshop is €7,50 voor niet-leden en €5,00 voor leden van Bibliotheek 's-Hertogenbosch e.o.