25-10-2019 Mieke Aalderink

Verhalenvertellers van Lier

Opening van het 7de seizoen!

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 10,00
Graafseweg 189
5213 AP Den Bosch

Het Lopende Vuur start het nieuwe seizoen met een heel bijzondere avond. Drie verhalenvertellers die aan de kunstacademie in Lier afgelopen zomer hun vertelopleiding voltooid hebben, laten u genieten van een prachtige voorstelling. Vrijdag 25 oktober om 20.00 uur zijn deze vertellers in Den Bosch.

Gerda Hoogendijk vertelt ‘Het Wassende Water’, vrij naar het boek van Herman de Man. Over de Lopikerwaard, waar het water steeg, in de een tijd dat de bevolking zich begint af te zetten tegen de strakke normen en weg wil… Het Wassende Water speelt zich af in de geboortestreek van Gerda. Mede daarom ligt het verhaal haar na aan het hart. Gerda vertelt verhalen voor kinderen en volwassenen (www.stillewoordentuin.nl).

 ‘De man die geen verhaal had’ is een Iers volksverhaal uit de voorstelling 'In de geest van het verhaal' van Marjan Schoenmakers. Wat gebeurt er met je als je steeds maar weer denkt dat je iets niet kunt? Marjan is naast verhalenverteller ook beeldend kunstenaar (www.voorzichtigschuimkoekjes.nl).

Reinou Vogel vertelt haar bewerking van ‘Dond’s offer’, een sage over de eerste bewoners van Ierland. Een rauw verhaal over het eiland Inniscaul en eilanddochter Darra op de dag van haar dertiende verjaardag. Reinou is (muziek)leerkracht, verteller en een van de initiatiefnemers en organisatoren van ‘Het Lopende Vuur’ (www.vertelvogel.nl).

Onder de bezielende leiding van Veva Gerard (die al meerdere keren bij ons vertelpodium optrad) hebben zij deze drie zeer diverse verhalen gemaakt en uitgevoerd. Ze zijn vol lof door publiek en jury beoordeeld.

De avond vindt plaats bij Patrick en Marjolein aan de Graafseweg 198 in Den Bosch. We beginnen om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 10,00 incl. koffie, thee en een koekje. Reserveren mag, maar is niet noodzakelijk. U bent meer dan welkom.

Voor contact en meer informatie info@hetlopendevuur.nl en www.hetlopendevuur.nl