16-11-2019

Landelijk Atelierweekend bij Boel Bazaar

Open huis voor liefhebbers van kunst, design, ambacht en fotografie

Tijd: 10.00-18.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Hinthamereinde 6-8
5211 PN 's-Hertogenbosch
Meer info: www.boel.nl

Tijdens de Nationale Kunstweek 2019 vindt op 16 en 17 november het Landelijk Atelierweekend plaats. Honderden beeldend kunstenaars, ateliers en collectieven in heel Nederland openen hun deuren voor het publiek, waardoor je een uniek kijkje achter de schermen krijgt bij het creëren van kunstwerken. Ook worden extra activiteiten georganiseerd zoals workshops, exposities en demonstraties. Zo ook bij de multi-creatieve concept store BOEL bazaar op het Hinthamereinde.

Kunstwissel
Met de kunstwissel biedt BOEL elke maand exposure aan 4 lokale kunstenaars, designers en fotografen. In november, tijdens de Afrika-maand, exposeren Moses Amuom (Oost-Afrikaanse olieverfschilderijen, houtsnijwerk en sieraden), Ton Raaijmakers (kleurrijke, Afrikaanse schilderijen), Gerda Geene (gebrandschilderd glas en glas-in-lood) en Bob van Brunschot (fotografie en creaties van gerecycled hout). Daarnaast zijn ook de werken van Karen Broeren (abstracte landschapjes met epoxy), Arno Stas (aquarellen en etsen), Daniëlle Bouman (originele illustraties en zeefdrukken ‘Biodiversiteit’) en Ingeborg Steenhorst (natuur- en landschapsfotografie) nog de hele maand te zien in The Green Room bij BOEL.

Makersmiddag: meet the creatives
BOEL bazaar huisvest inmiddels tientallen lokale creatives. In hun shops-in-shop vind je een breed scala aan originele, veelal handgemaakte kado-artikelen en lifestyle producten. Maar ook vintage, curiosa en brocante. Op zaterdag 16 november - tijdens de tweede editie van de BOEL Makersmiddag van 12.00 tot 17.00 uur - stellen ze zich voor, vertellen ze over hun werk en verzorgen ze mini-workshops. De Makersmiddag is geschikt voor jong en oud en is gratis toegankelijk.

Landelijk evenement
Atelierroutes en open atelierdagen worden vaak lokaal georganiseerd, maar dit evenement is landelijk. Tijdens dit het Landelijk Atelierweekend zijn in heel Nederland honderden ateliers te bezoeken. Bijna alle disciplines zijn vertegenwoordigd: schilders, beeldhouwers, keramisten, glasblazers, installatie bouwers, fotografen, textiel kunstenaars en nog veel meer.

Kunstliefhebbers vinden op www.landelijkatelierweekend.nl het actuele overzicht van alle deelnemende locaties die tijdens het Landelijk Atelierweekend te bezoeken zijn, evenals meer informatie over de extra activiteiten die worden georganiseerd.

Dit evenement wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Stichting Kunstweek en het is inmiddels uitgegroeid tot het grootste atelierweekend van Nederland.

Het Landelijk Atelierweekend vindt plaats op zaterdag 16 en zondag 17 november. Openingstijden BOEL bazaar: zaterdag van 10h tot 18 en zondag van 12h tot 17h. De toegang is gratis. Bezoekadres: Hinthamereinde 6 - 8. Kijk voor meer informatie op www.boel.nl.

Foto: Bij BOEL bazaar zijn alle creatieve disciplines vertegenwoordigd. Door: Lonneke Voets