17-01-2020 Mieke Aalderink

May Rooyakkers te gast bij Vertelpodium Het Lopende Vuur in Den Bosch

‘… En ik geef je een naam’, op vrijdag 17 januari om 20.00 uur

Tijd: 20.00 uur
Entreeprijs: € 10,00
Hertog Janstraat 12
5216 AZ Den Bosch

In het vorige seizoen maakte May Rooijakkers in het voorprogramma veel indruk met een (klein) gedeelte uit haar nieuwste vertelvoorstelling. Nu komt ze de hele voorstelling vertellen.

 ‘… En ik geef je een naam’ is het levensverhaal van Ismene, de zus van Antigone, gebaseerd op een tragedie uit de Griekse mythologie.

In de voorstelling horen we het verhaal van een vrouw die altijd in de schaduw heeft geleefd van haar heldhaftige en beroemde zus. Een vrouw die zich schaamt voor wie ze was en hoe ze is. Helden zijn immers mensen die dingen dóen, niet mensen die dingen láten. Ze blijft in zichzelf geloven. Door een onverwachte gebeurtenis krijgt ze de kans een hardnekkig schuldgevoel te vereffenen. 

De tekst van deze voorstelling is van Lot Vekemans, toneelschrijver en romancier, en is verschenen onder de titel ‘Zus van’. De regie is in handen van José Cruijsberg.

www.mayrooijakkers.com

In het voorprogramma maken we kennis met de Verhalenjutters; drie jonge, enthousiaste vertellers van de Vertelacademie: Sanne Kamphorst, Annelieke Dortant en Lars de Vocht.

We zijn te gast bij Gerda Zach, Hertog Janstraat 12, Den Bosch. We beginnen om 20.00 uur.
Toegansprijs: € 10 inclusief koffie, thee en een koekje 

Reserveren is gewenst (de avonden worden druk bezocht) en kan via onderstaand emailadres. U bent meer dan welkom.

Voor contact en meer informatie info@hetlopendevuur.nl en www.hetlopendevuur.nl