16-02-2020 Jeroen Bosch Ziekenhuis

Muziek in de kapel: 'Gretchen am Spinnrade'

Liederen met gitaar uit de Weense vroeg-Romantiek

Tijd: 15.00 uur - 16.00 uur
Entreeprijs: € 0,00
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch

Tijdens het concert 'Gretchen am Spinnrade' van zondag 16 februari 2020 treden de musici Valeria Mignaco (sopraan) en Elly van Munster (romantisch gitaar) op met liederen en gitaar uit de Weense vroeg-Romantiek. Wenen was begin 19e eeuw een belangrijk cultureel centrum. De gitaar, een zeer geliefd instrument, was net zo populair als de piano. De bekendste Weense liedcomponist was Franz Schubert. Beroemde gitaristen bewerkten zijn pianobegeleidingen al voor gitaar tijdens zijn leven. Veel andere componisten trokken begin 19e eeuw naar Wenen vanwege de inspirerende omgeving: de Italiaanse componist en gitaarvirtuoos Mauro Giuliani, violist en componist Louis Spohr en de Hongaarse componist Johann Kaspar Mertz.  

Deze zondag worden van de genoemde componisten diverse liederen met gitaar ten gehore gebracht. 

Valeria Mignaco studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en behaalde haar masters diploma in 2003. Later specialiseerde zij zich in Renaissance en Barok muziek. Met haar lichte, flexibele sopraanstem zingt Valeria vooral in kamermuziekensembles gericht op renaissance- en barokrepertoire. 

Elly van Munster studeerde klassiek gitaar aan het Brabants Conservatorium en deed in 1994 Staatsexamen luit. Behalve als solist treedt zij regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten en als continuospeler in ensembles (luit en chitarrone).

Aanmelden is verplicht en kan via https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/aanmelden-voor-een-concert