03-07-2020 t/m 31-07-2020 Jeroen Bosch Ziekenhuis

De 8ste schoonheid

Fotoproject van Caitlin Sas

Tijd: -
Entreeprijs: € 0,00
Henri Dunantstraat 1
5223 GZ Den Bosch

Vanwege het corona-virus is deze expositie niet toegankelijk voor publiek. We vragen u niet naar het ziekenhuis te komen.

Drie grote portretten van Anne, Thirza en Thijs hangen op de boulevard, op de muur achter de infobalie. De foto's waarin Caitlin Sas de schoonheid van flaporen toont is nog te zien tot 7 april 2020 op de boulevard van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (de muur achter de infobalie bij de hoofdentree). Caitlin Sas wil met haar fotografie op een positieve manier een bepaalde, vaak negatief ervaren aandoening, onder de aandacht brengen. Caitlin Sas wil de maatschappij anders laten kijken zodat mensen zien dat schoonheid vaak in de ‘imperfectie’ zit. 

De 8ste schoonheid
Een bleke huid. Een moedervlek boven je lip. Kuiltjes in je wangen. Sproeten. Deze uiterlijke kenmerken behoren tot de zeven schoonheden. Deze schoonheden worden door de drager vaak ervaren als een ‘imperfectie’. Zij werden daarom als iets moois of speciaals bestempeld om zo de drager een beter zelfbeeld te geven. Om deze reden zouden flaporen daar ook toe moeten behoren. Namelijk als nummer acht.

Caitlin Sas
Zij studeerde fotografie aan de Koninklijke Academie Beeldende Kunsten in Den Haag (2009-2014). Vanaf 2011 is ze werkzaam als freelance portretfotograaf. Samen met enkele creatieve ondernemers heeft ze Broedplaats Maas en Waal opgezet waarin ook haar fotostudio is gevestigd. Caitlin is gespecialiseerd in het maken van esthetische portretten waarin de natuurlijke schoonheid de hoofdrol speelt. Haar fascinatie gaat uit naar de schoonheid van de ‘imperfectie’. Zo bracht ze het boek ANDERS KIJKEN uit, waarin ze de schoonheid van het albinisme laat zien. Dit boek is door de Volkskrant benoemd tot één van de mooiste van 2014. Op dit moment wordt fotoserie ‘De 8ste schoonheid’ tentoongesteld, waarin ze de schoonheid van flaporen laat zien. Deze serie is begonnen als persoonlijke zoektocht. Caitlin haar oren zijn in haar tienerjaren naar achteren gezet. Door kinderen/jongeren te portretteren, hoopt ze hen meer zelfvertrouwen te geven zodat ze trots op hun oren kunnen zijn.