05-04-2020 Sacha Kraanen

Zin op Zondag

Literaire Talkshow

Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Entreeprijs: € 12,50
Hinthamerstraat 74
5211 MR 's-Hertogenbosch

Maarten Asscher
Maarten Asscher is een zeer veelzijdig schrijver, hij publiceerde fictie en non-fictie, verhalen, essays, columns, vertalingen en poëzie tot een literatuurwetenschappelijk proefschrift.
'Een huis in Engeland' is zijn tweede roman en vertelt het levensverhaal van zijn grootouders bij wie hij als kind vaak logeerde. Tijdens slapeloze nachten dwaalt Maarten Asscher in gedachten door het huis van zijn grootouders in Engeland. Een huis vol herinneringen maar ook met onvertelde verhalen. Over de oorlog bijvoorbeeld. ‘Zodra ik wist wat mijn grootouders hadden beleefd, wilde ik het niet meer weten’ zegt Asscher in een interview in De Volkskrant. 

Josephine Rombouts 
'Downton Abbey anno nu' worden haar verhalen wel genoemd. Josephine Rombouts woonde vijf jaar met haar gezin in de Schotse Hooglanden en werkte als Housekeeper op een Schots kasteel. Haar belevenissen legde ze vast in de bestsellers 'Cliffrock Castle' en 'Terug naar Cliffrock Castle'. Scherpzinnige observaties, humor en fijnzinnigheid kenmerken haar verhalen waarin veel te genieten valt.
Josephine Rombouts studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands en geeft momenteel taaltrainingen aan expats, dansers en musici waarvan ze regelmatig verslag doet in NRC. 

Zin op Zondag is de nieuwe literaire talkshow van Babel en Adr.Heinen waarin presentator Marja Käss bekende en onbekende auteurs voorstelt aan het publiek. Met muzikale omlijsting door afwisselende musici. 

Marja Käss is docent drama, programmamaker/presentator en adviseur op het gebied van literatuur, theater en andere kunstdisciplines. Maandelijks ontvangt zij in Zin op Zondag nieuwe gasten. 

Een toegangskaartje is inclusief drankje. 

Klik hier voor tickets en meer info.