15-10-2020 Lydia Vlagsma

E. du Perronprijsuitreiking & E. du Perronlezing

Met o.a. Maxim Februari, Mathijs Leeuwis en Paul Cornelissen

Tijd: 20:00-22:00
Entreeprijs: € 0,00
Burgemeester Brokxlaan 1000
5041SG Tilburg

De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg, de Tilburg School of Humanities & Digital Sciences en Kunstloc Brabant. De prijs is bedoeld voor personen of instellingen die, net als schrijver Du Perron in zijn tijd, grenzen signaleren en doorbreken die wederzijds begrip tussen verschillende bevolkingsgroepen in de weg staan. 

De E. du Perronprijs 2019 wordt uitgereikt aan Ellen Deckwitz voor haar bundel Hogere Natuurkunde (Uitgeverij Pluim). De jury bekroont een fascinerende en onheilspellende dichtbundel, waarin verschillende genres, stemmen en stemmingen met elkaar worden verweven.

Sinds 2011 wordt de uitreiking van de E. du Perronprijs opgeluisterd door de E. du Perronlezing. Maxim Februari houdt dit jaar de negende E. du Perronlezing. Maxim Februari schrijft romans, essays en wekelijks een column op de opiniepagina van NRC Handelsblad. 

De muziek wordt dit jaar verzorgd door Mathijs Leeuwis. Mathijs is pedal steel gitarist en componist met een diepgewortelde fascinatie voor analoge geluidsbronnen. 

Paul Cornelissen zal de E. du Perronavond 2019 presenteren.

Lees hier verder en reserveer vast je ticket.