26-09-2020 t/m 18-10-2020 Lydia Vlagsma

World Press Photo Den Bosch 2020

Wereldberoemde fototentoonstelling weer te zien bij Willem Twee

Tijd: 11:00-17:00
Entreeprijs: € 7,50
Boschdijkstraat 100
5211 VD 's-Hertogenbosch

De derde succesvolle editie van World Press Photo in Den Bosch krijgt een vervolg. Willem Twee toont opnieuw de wereldvermaarde tentoonstelling in ’s-Hertogenbosch. Van zaterdag 26 september t/m zondag 18 oktober 2020 is de fototentoonstelling open voor publiek.

De World Press Photo of the Year eert de fotograaf wiens beeldende creativiteit en vaardigheden terugkomen in een foto die een gebeurtenis vertegenwoordigt en/of een kwestie van groot journalistiek belang uit het afgelopen jaar vastlegt. Dit jaar heeft de jury gekozen voor de foto van de Japanse fotograaf Yasuyoshi Chiba, getiteld ‘Straight Voice’ (zie afbeelding).

De foto toont een demonstrant in Khartoem (Soedan) die een protestgedicht voordraagt terwijl hij wordt verlicht door de mobiele telefoons van andere demonstranten. De Soedanese regering besloot de stroom af te sluiten om het de demonstranten te bemoeilijken om bij elkaar te komen. De protesten in het land, waarbij honderden demonstranten om het leven kwamen, begonnen in december 2018 en duurden tot juni 2019 met het ondertekenen van een overeenkomst tussen het leger en de pro-democratiebeweging over gedeelde macht.

De kaartverkoop voor de tentoonstelling van World Press Photo in Den Bosch start op dinsdag 23 juni 2020 en zijn te koop via het event op de website van Willem Twee.