03-06-2020 t/m 13-09-2020 Anneke Wasser

Expositie Verborgen Stilte

Grote Kerk te Den Bosch

Tijd: Woensdag en zaterdag 13.00-16.00 u. Behalve 05-09!
Entreeprijs: € 0,00
Kerkstraat 20
5211KG Den Bosch

In deze expositie is een selectie te zien van schilderijen, iPad-art en grafisch werk van kunstenares Anneke Wasser.

De plaats waar water in land overgaat en land in water, intrigeert mij. Dat gebied is voor mij een duister schemergebied met veel geheimen. Het water ontneemt je het zicht op wat daar onder is; door de begroeiing zie je aan de kant niet wat daar onder leeft. Daar waar de grens tussen land en water dras en zompig is, en niet door harde lijnen wordt getrokken, is de overgang geleidelijk en is onduidelijk waar land ophoudt en waar water begint en andersom. Daar wordt lopen waden, en waden uiteindelijk zwemmen. In dat gebied is de mens slechts te gast en in zijn vermeende heerschappij kwetsbaar. Onder je voeten voltrekt zich een eigen wereld, autonoom en onaangeraakt. Onzichtbaar en onhoorbaar voor wie leven wil.

Ik probeer het mysterie van wat er in die diepte gebeurt, te ontsluiten door vast te leggen wat wél zichtbaar is en de stilte te doorzien. De oppervlakte is niet alleen het decor, maar toont juist de kern van wat het verbergt. Dat is de kern van mijn werk.

Over de kunstenaar

Anneke Wasser (Ravenstein, 1961) woont en werkt in Rosmalen. Zij drukt zich uit met verschillende technieken: zij schildert, maakt grafisch werk en gebruikt digitale mogelijkheden (iPad-art).

De diversiteit die elke techniek te bieden heeft, geeft haar de uitdaging om steeds weer naar dat schemergebied terug te gaan. Zij exposeerde eerder zowel in groepsverband als ook solo. Enkele van haar eerdere exposities: ‘Stroomopwaarts’ (2016, Het Kruit- huis Den Bosch), ‘en daar bij het stille water’ (2018, Middelbeers) ’In traagheid schuilt het leven’ (2019, JBZ; met werk van Marco Douma) en ‘Grensland’ (2019, Ravenstein).