26-08-2020 t/m 26-09-2020 Lydia Vlagsma

Expositie Textiel en Leer

Door 10 hedendaagse Brabantse kunstenaars

Tijd: 13:00-17:00
Entreeprijs: € 0,00
Raadhuisplein 2
5141 KG Waalwijk

De expositie 'Textiel & Leer NU' staat uiteraard in het teken van deze materialen. Er is werk van 10 hedendaagse Brabantse kunstenaars te zien. Alle kunstenaars maken gebruik van één of beiden materialen in hun werk.

Midden-Brabant staat bekend om textiel en leer. In de geschiedenis van Midden-Brabant werd de cultuur en economie voor een belangrijk deel hierdoor bepaald. Tilburg afficheert zich bijvoorbeeld nog graag als textielstad. En in Waalwijk zijn leer en schoenen nog steeds een factor van belang. Denk aan het Leder en Schoenenmuseum.

Oorspronkelijk werden textiel en leer vooral praktisch gebruikt. In de tweede helft van de 20e eeuw werden materialen als wol, katoen en leer ook steeds meer gebruikt bij de vormgeving. Zo ook de uitvoering en het design van toegepaste duurzame gebruiksartikelen. Mede door de veranderingen bij kunstacademies en de komst van de Design Academy in 1997 kwam ook voor textiel en leer de weg vrij voor conceptuele beeldende toepassingen.

In deze expo wordt er vernieuwende kunst en design getoond: van installaties, video en lichtobjecten tot fotografische borduursels, organisch leer en sensuele maskers. 

Er is werk te zien van de volgende (o.a. Bossche) kunstenaars: Agnes van Dijk, Marieke Sluijmer, Mandy den Elzen, Geert de Bruijn, Melissa van Heijst, Marjan van der Heijden, Anne van den Heuvel, Ilse Vermeulen, Marianne Verhulst en Hella van ’t Hof. De curator is Maria Klerx.

Vanaf 30 augustus in Waalwijk.

Meer info? Klik dan hier!