Blogbericht Sacha Kraanen

Buurtpodium

Een geslaagde Burendag bij Haren Donk Reit

Geplaatst op 30-9-2019

Afgelopen zaterdag, 26 september, op de landelijke Burendag, verzorgde BBS Haren Donk Reit in samenwerking met Woonzorgcentrum Noorderkroon en Cello weer een Buurtpodium.

Vanaf één uur ’s-middags traden afwisselend de artiesten Jordy van Eijndhoven en Eveliene Pas op. Met een voornamelijk Nederlands repertoire wisten ze er een mooie sfeer in te brengen. De donkere wolken en een paar regenbuitjes waren niet van invloed op de stemming. Integendeel, het nummer: ”Oh wat is het leven fijn als de zon schijnt”, waarmee Jordy opende, bracht vrolijke mensen en letterlijke zonnestralen teweeg!

Behalve zang nam Jordy van Eijndhoven ook de presentatie van de middag op zeer spontane wijze voor zijn rekening! Om twee uur volgde de officiële opening van de middag. En inmiddels hadden ook de bewoners van zorgcentrum Noorderkroon plaats genomen onder het publiek.

De opening werd gedaan door de directeur van Cello, Frank van Beers samen met Frank van de Veerdonk, directeur van Basisschool de Haren. De beide Franken benadrukten hoe belangrijk samenwerken en verbinden is voor een wijk. En hoe mooi het is dat niet alleen instanties maar ook wijkbewoners zich volop inzetten en meehelpen. Frank van Beers legde het begrip ‘’naberschap” of eigenlijk ‘’nabuurschap’’ uit: “Als je bij elkaar woont moet je iets samen willen doen in je wijk, dat maakt het leuker en gezelliger. Zorg voor naberschap en ben zo goeie buren voor elkaar. En doe dat niet alleen vandaag op Burendag, maar doe het alle dagen.”

Na deze mooie woorden namen de artiesten de microfoon weer over. Spontaan zongen Eveliene en Jordy ook een nummer samen: ‘’Zij gelooft in mij”. Hun zang werd nog afgewisseld met een korte demonstratie freestyle.

Ook danste en zong Jordy nog met één van de vrijwilligsters “Zijn het je ogen….”. Zo verliep de middag gezellig en ongedwongen met blije wijkbewoners. Het Buurtpodium werd door Jordy afgesloten met een spetterend 3,2,1, van Carlo en Irene.

We kijken terug op een geslaagd Buurtpodium waar velen vrijwillig aan hebben meegewerkt en vele anderen van hebben kunnen genieten.   

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.