Blogbericht Redactie KLANKGAT

Een rondje Popronde Den Bosch met KLANKGAT als uw gids

Van soul, rock, metal, psychedelische gitaarrock tot spacey rave

Geplaatst op 10-10-2019

Tijdens de Popronde loopt de stad zó over van livemuziek dat je altijd veel meer mist dan je ziet. Zeker omdat je de meeste bands niet kent en dus ook niet goed weet waar je zijn moet. Maar dat is natuurlijk ook de charme, de Popronde blijft een ontdekkingstocht.

Maddy Moreah - soul/funk/jazz

Maddy Moreah opent Popronde Den Bosch om 15.30 uur in Espressobar DaSilva Beans & Leafs aan de Tramkade. Het is een melodische mix van soul, hip-hop, jazz, funk en pop verweven in veel tempowisselingen en stijlen. Het is een goed begin van Popronde Den Bosch en een sterke opmaat voor wat er nog moet komen

Magnetic Spacemen - psychedelic spacerock

Magnetic Spacemen is een nieuwe, jonge rauwe garagerockband met een energieke show, klaar om de wereld te veroveren. Jammer dat deze band zo vroeg – 19.30 uur – staat geprogrammeerd. De band geeft twee lange toegiften en dan is dat het einde van deze onverwachte space psycho-trip.

Duo Mikawe Oziki - electronica/dance
Het duo Mikawe Oziki (Rik Bosmans en Tim van der Zanden) treedt op in de foyer van de Toonzaal. Rik maakt mixen van elektronische wereldmuziek, hip hop en bass music. Tim slaat daar op een drumstel met een Roland pad diverse ritmes bij. Het is muziek die je over je heen laat komen en die voor liefhebbers erg dansbaar is.

The Koalaz - reggae/rock

Pubcafé Thornbridge staat om 21:00 uur al lekker vol als The Koalaz aan hun eerste nummer van de set begint. Reggaeklanken vullen de ruimte met goede vibes en het publiek neemt het nummer dan ook goed in ontvangst. The Koalaz is een band die erg lekker bezig is en dat vast en zeker zal blijven doen.

Pyro - rock
Stichting De Knillispoort opent tijdens de Popronde altijd de deuren voor stevige gitaarbands. Stipt om 21.15 ontsteekt Pyro het vlammetje in De Knillispoort. De poprock van Pyro klinkt fris en vrolijk. Een strak optreden van Pyro met composities die lekker in het gehoor liggen.

Nancy Kleurenblind en de Zingende Roadie - electropop NL

Het zal vrijdagavond rond negen uur zijn geweest als Nancy Kleurenblind en de Zingende Roadie het podiumpje achter in café de Palm opstappen. Het duo speelt zeer aanstekelijke electropop en heeft er duidelijk zin.

Shaemless - punk, noise, blues, surf, garage
Dat hun roem Shaemless is vooruit gesneld, is duidelijk. Brouwcafé De Vaart is afgeladen vol. Vuige rock, denk aan the Stooges, Jon Spencer Blues Explosion, het oude werk van Nick Cave and the Bad Seeds. Dan stopt Shaemless, een volle Vaart in enthousiasme achterlatend.

Two and a Half Girl - post-rock/metal
In Willem Twee staat de gig van Two and a Half Girl op het programma. De band is de belofte uit Utrecht in de post-rock/metal scene. Two and a Half Girl eindigt met veel feedback en noise. De band kan wel eens groot gaan worden. De potentie is er.

The Beatnik - soul
The Beatnik in De Keulse Kar begint met een cover van Gotye’s Somebody That I Used To Know in een rock- en souljasje. Het spel van The Beatnik zit prima in elkaar, maar spannend wordt het nauwelijks.

Raderkraft - mix van ’80s new wave en ’90s rave
In Van Aken Werkwarenhuis staat Raderkraft  verscholen tussen de rook en synthesizers. Veel synths en drumcomputers, maar ook een grotere rol voor zang dan je zou verwachten bij zulke dansvloer muziek. Een goed begin van het einde van een dag Popronde.


Foto The Beatnik: Wies Luijtelaar
De volledige recensies zijn te lezen op klankgat.online

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.