Blogbericht Friso Woudstra

Onder de Radar 4

Rockfeest met Mother Bass, Profuna Ocean en Hackberry

Geplaatst op 28-11-2019

Nieuwe editie van rockevenement Onder de Radar voor het eerst in Den Bosch. 


Rockevenement 'Onder De Radar' verhuist van Nijmegen naar Den Bosch. Net als de hostende band Mother Bass. Dit wordt 14 december gevierd met een speciale progresssieve editie in de WSC Skatehal Den Bosch met Profuna Ocean, Hackberry en natuurlijk Mother Bass.

'Dit getalenteerde viertal weet in alle facetten die rock te bieden heeft uit te blinken en de EP is net zo veelzijdig als het rockgenre zelf,' schreef online magazine Metalfan.nl. 'Als het de bedoeling is om rock liefhebbers van alle kleuren, geuren en decennia met elkaar te verbinden, dan is Mother Bass met brio in zijn opzet geslaagd,' schreef het Belgische Snoozecontrol. En zo kreeg de neo-grunge band Mother Bass nog een reeks jubelende recensies voor zijn in 2019 uitgebrachte EP 'The Bullet Wound is Gone'.

Gitarist Friso Woudstra verhuisde begin 2019 voor de liefde naar Den Bosch en nu wil ook de band zich daar officieel gaan vestigen. “We krijgen niets dan erg positieve reacties op onze EP en optredens. We moeten met deze band gewoon door kunnen groeien en daarvoor is nu een nieuwe start nodig in een nieuw klimaat. Ik ben naast gitarist/songwriter ook kandidaat stadsdichter en ik merk aan alles dat in Den Bosch ineens alles lijkt te lukken. De samenwerking met de WSC Skatehal voor Onder de Radar is daarvan het zoveelste voorbeeld,” vertelt Friso Woudstra. “Sowieso repeteerden we al twee jaar in de buurt van Den Bosch,” zegt drummer Roy Veltien. “Verder lijkt het alsof de echt zwaardere en ruwere muziekscene in Nijmegen aan het verdwijnen is; JC Staddijk is al een jaar ter ziele en Rockcafé Backstage is het laatste baken voor stevigere muziek.” “In Doornroosje kom je bijna niet meer binnen, omdat daar vooral wordt gekozen voor écht grote namen of voor lichtere bandjes uit de toch al overvolle Nijmeegse visvijver,” voegt Woudstra toe. “Den Bosch en Brabant hebben van oudsher een bloeiende ruwe alternative scene en omdat ODR zich richt op het promoten van talenten die het alternatieve als gemene deler hebben lijkt dit een perfecte plek voor een nieuw geluid,” besluit Veltien.

“Iedere ODR heeft een focus op een aspect binnen de alternative en dit jaar is dat progressive en metal,” zegt Woudstra. “Ik kwam de progressive stoner/metal band Hackberry tegen op het online magazine Progwereld en het leek me erg gaaf om deze jongens eens in het echt te zien. Het contact verliep meteen goed. Op 14 december wil ik zeker ook zelf hun zeer warm ontvangen Hackberry LP scoren voor mijn eigen verzameling!” Het reeds bekendere Profuna Ocean (alternative/progressive) komt uit Den Bosch en doet dit jaar ook mee met de plaatselijke bandwedstrijd. “Deze jongens hebben al twee prachtige cd's op hun naam staan en zijn de perfecte afsluiter voor deze eerste Bossche Onder de Radar. Eigenlijk zou iedere rockliefhebber het nummer Beautiful Sunrise van hun moeten kennen.”

Onder de Radar 4 is op zaterdag 14 december (zaal open 20.30u en aan aanvang 21.00u) in de WSC Skatehal in Den Bosch. Parkeren kan bij de Verkadefabriek en het is te lopen vanaf het station. Entree is 5 euro, alle opbrengst gaat naar de bands.


  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.