Blogbericht Barbara Van Spaandonk

Het allereerste Cultuurbosch Café van 2020!

Winnaars fotowedstrijd | Lancering promotiemateriaal

Geplaatst op 17-1-2020

Gisteravond was het zover, eindelijk mochten we de winnaars van de fotowedstrijd bekend maken bij hotel/restaurant The Stamp (de oude Galaxy!).

 

Langzaamaan stroomden de genodigden binnen, het personeel van The Stamp verwelkomde iedereen en wist hen naar de juiste ruimte te begeleiden. Onze host Britt voorzag allen van lekkere drankjes, zodra je glas leeg was stond er alweer een nieuwe voor je klaar. Chapeau voor de hospitality bij The Stamp, wat een aanrader om daar lekker te gaan eten of zoals wij hebben gedaan: genieten van een uitstekend verzorgde evenement locatie.

Om 19.15 is iedereen gesetteld, Trunk Size Music heeft een paar fijne liedjes gezongen, de drankjes vloeien rijkelijk en Marc van Creij begint met de bekendmaking.

Cultuurbosch, hét on- en offline podium voor kunst- en cultuurliefhebbers, is toe aan een nieuwe look & feel. Voor de totstandkoming hiervan hebben wij een beroep op ons netwerk gedaan. Naast dat we de winnende foto(‘s) zullen gebruiken in onze uitingen, ontvangen de makers geweldige prijzen:

Een Alu-dibond print van de winnende foto’s, een workshop fotobewerking door Perla van Kessel, een expositie en als afsluiter kreeg ieder zijn/haar foto’s mee naar huis met een goodiebag.

Er zijn totaal 50 foto’s ingezonden, waarvan 38 voldeden aan de voorwaarden. Niet 4 maar 5 foto’s zijn uitgekozen voor het nieuwe promotiemateriaal van Cultuurbosch. En er was een eervolle vermelding. Er zijn vooral foto’s ingezonden over het Bossche Culturele erfgoed. De foto’s zijn zonder titel ingestuurd, de hieronder gegeven titels zijn door de organisatie van Cultuurbosch bedacht.  

De winnaars zijn….:

Christel Smits
Foto ‘Het Straatje’
Jury benoemt deze foto unaniem tot nummer 1! Gelaagdheid, diepte, iconische kathedraal herkenbaar Den Bosch, erfgoed, kleur van de bomen.  

Frans Artz
Foto ‘Maria bidtocht’
Oude traditie versus moderne telefoons. De Bossche mensen in beeld. Kleurrijk herkenbaar stukje Den Bosch. 

Ton Geerts
Foto ‘Bass Drum jongen Exemple’ 
Trotse trommelaar in herkenbare Bossche omgeving. Contrast van traditionele fanfare en moderne achtergrond door de graffiti.  

Mieke van den Broek
Foto ‘Kelder woonhuis Jheronimus Bosch’
Theatraal, diepte, gelaagdheid, verbinding tussen de poppen.  

Saskia van Oversteeg
Foto ‘Wolk van de dansende bruid’
Beweging. Goed kijken voordat je doorhebt wat het is. De vlaggetjes maken het heel feestelijk en de dansschoentjes maken het af.  

EERVOLLE VERMELDING
Pien Boelen 
Foto ‘Tramkade Tijdreizigster’ 
Deze foto verdient de eervolle vermelding. De foto is theatraal en de locatie is herkenbaar. 

Kleefkracht -een lokale drukker uit Den Bosch- heeft de foto’s op de speciale ondergrond gedrukt en zij hebben van alle inzendingen die aan de voorwaarden voldoen mooi kwalitatieve prints afgedrukt. Bloemsierkunst met Stijl/Monique de Kleijn een boeket heeft mooie boeketten samengesteld voor de aanwezige winnaars en jury geregeld.

Cultuurbosch werkt graag mee om iedereen een podium te bieden en mensen met elkaar te verbinden, dit maal waren het de amateurfotografen uit Den Bosch. Neem een kijkje op www.cultuurbosch.nl en haal er uit wat er voor jou inzit. Lees hier ( meer over Cultuurbosch en de totstandkoming. 

Het volgende Cultuurbosch Café is op zondagmiddag 29 maart in De Bank van Leening, thema Dans, met workshops, voorstellingen en lezingen. Binnenkort wordt het definitieve programma bekend gemaakt. 

Tot de volgende keer!
 

Foto’s van deze avond zijn gemaakt door Lieke Witlox, Gerard Monté en Barbara van Spaandonk

 

http://gerarddenbosch.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=1347&catid=2

Even naar beneden scrollen op de pagina van Gerard Monté om naar het juiste Café te gaan. 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.