Blogbericht

Culturisten-voer voor thuiszitters!

Verzameling van online cultureel aanbod in Den Bosch en omstreken

Vanwege het corona-virus zijn musea gesloten en veel culturele activiteiten afgelast. Gelukkig zitten culturisten binnen en buiten Den Bosch niet stil en is er een groeiend aanbod ontstaan van cultureel aanbod waar je vanaf de bank van kunt genieten. Zie jij door de bomen het bosch niet meer? In deze blog vind je actueel aanbod op een rijtje, gesorteerd op muziek, beeld en theater. 

Laatst bijgewerkt op 29-4-2020. Meld je eigen online activiteit aan via info@cultuurbosch.nl!

Kijk ook eens op Mestmag voor thuisblijftips buiten Den Bosch!

MUZIEK

Online muzieklessen van Muziekles Den Bosch
Jouw gitaar- of trompetles kan gewoon doorgaan bij Muziekles Den Bosch! Via videoverbinding, lesvideo’s en online lesmateriaal kun je dus lekker muziek blijven maken. 

Percussie met Percossa
Leuk voor kinderen en volwassenen! Online afleveringen over percussie en ritme's maken met huis-tuin-en-keuken voorwerpen. 

 

BEELD

Kunst om de Hoek
Markante Brabantse kunstwerken uitgelicht. Je rijdt er misschien wel elke dag langs, maar wat betekenen ze eigenlijk? Met o.a. de levensgrote melkbussen langs de A58 bij Wouw en de melkfabriek in Esbeek. Kijk hier de afleveringen terug!

Stop-motion
Zin in een creatief weekendproject? Volg dan de tutorial stop-motion van Perla van Kessel, docent bij Babel. Ze legt je uit hoe je met behulp van fotografie een voorwerp kan laten bewegen. 

Noordbrabants Museum
De digitale deuren van het Noordbrabants Museum zijn geopend! Theatermaker en kunstliefhebber Lucas de Man neemt je mee op tour door het museum. Wil je zelf aan de slag? Kijk dan op Instagram om mee te doen aan Je Eigen Museum. Elke dag een nieuwe opdracht met als eindresultaat jouw museum aan huis. Check voor meer online toegankelijke musea in Brabant, zoals het Van GoghHuis in Zundert en het Stedelijk Museum Breda de website van Visit Brabant

Willem Twee - Glashelder online
De makers en huisgenoten van Willem Twee krijgen een online podium! In plaats van de Glashelder-presentaties in Willem Twee en in de kast op de kamer van de wethouder, bieden ze vanaf nu elke week een digitaal kijkje achter glas. Check de Cultuurbosch agenda voor meer info of klik direct door naar de Facebook of Instagram van Willem Twee! In april is het werk van kunstenaar Lisetteh te zien. 

Dappere Mensen - Inez van Vuren
Inez van Vuren is collagekunstenaar en maakt werk over dagelijks geploeter op kleine schaal. Ontroerende en ontwapenende kunstwerkjes, om weer een beetje frisse moed uit te putten tijdens de corona-crisis. 

Foto-opdracht Kids Reporters Den Bosch
Bekijk de wereld eens vanuit de ogen van een oetel! Upload jouw inzendingen van deze fotowedstrijd op de Facebookpagina van Kids Reporters Den Bosch en... tag Cultuurbosch! 

Studi073 fotochallenge
Onderbreek je thuiswerkdag met een creatief momentje! Check voor de spelregels de Instagram-pagina van Studi073. Liever alleen kijken? Op de Instagrampagina worden ook de fotoreeksen gepubliceerd.

Keramiek in Quarantaine
De deuren van het Design Museum zijn dan wel gesloten, maar in de etalages is van alles te zien! Het museum heeft een selectie van internationale topstukken (o.a. van de hand van het Nederlands-Britse duo Glithero) voor de ramen geplaatst, zodat je ze kunt bekijken als je door de Mortel wandelt. De werken staan op anderhalve meter van elkaar opgesteld, zodat je ze veilig kunt bekijken - ook als er meerdere mensen zijn. 

Brabant Kleurt
Kleurplaten zijn een ideale creatieve uitlaatklep voor thuiszitters van alle leeftijden. Op de website van Visit Brabant kun je prachtige platen van al het moois in Brabant gratis downloaden. Deel je resultaat op Instagram of Facebook met de hashtag #brabantkleurt en tag @Cultuurbosch! 

Kunstlocatie Würth
Nog een kleurplaat! De tentoonstelling 'Water, Wolken, Wind' van Kunstlocatie Würth laat vanwege corona nog even op zich wachten, maar de voorpret kun je alvast beleven door deze kleurplaat te downloaden! Deel je resultaat op Instagram of Facebook met de hashtag #KunstlocatieWurth en tag @Cultuurbosch! Check ook vast de flyer van de tentoonstelling.

Jheronimus Bosch Art Center : Social Design Challenge
Doe mee aan de Social Design Challenge naar aanleiding van het kunstwerk 'Hooiwagen'. Hebzucht en hamsteren speelde ook in de tijd van Jeroen Bosch! Bedenk jij een oplossing?

Tussen Kunst & Quarantaine
De Instagrampagina Tussen Kunst & Quarantaine biedt gegarandeerd vermaak ‘als je thuiswerkt en de muren op je afkomen’. Maak met 3 attributen iconische schilderijen of beeldhouwwerken na, of geniet van de al gepubliceerde kunstwerken.

Museum bezoeken vanaf de bank
Veel musea bieden de mogelijkheid om online in hoge kwaliteit de topstukken te bekijken. Het Rijksmuseum biedt bovendien enkele online exposities aan. En het mooiste… via deze weg is ook kunst uit het buitenland opeens dichtbij. Bezoek bijvoorbeeld het Musée d’Orsay in Parijs, het National Museum of Modern and Contemporary Art in verschillende steden in Zuid Korea, of het Museu de Arte de Sao Paulo Assis Chateaubriand (MASP) in Sao Paolo. En als je niet kan kiezen? Dan ga je toch naar allemaal!

 

THEATER

Theater aan de Parade
Elke avond om 20:00 is Theater aan de Parade virtueel geopend. Op de website en in de nieuwsbrief is te zien welke artiest de virtuele voorstelling verzorgt. Lees verder op Cultuurbosch voor meer info over de afleveringen van de afgelopen weken!

De Bambergers
Voor alle thuiszitters in Oeteldonk en daarbuiten bieden de Bambergers u de jubileum revue 2020 aan, Sjatoo Amadeiro. Online te bekijken via deze link.

 

DANS

Dansplaneet
Elke dag een dansje op Instagram met Kim van Dansplaneet! #wehoudendemoederin en tag natuurlijk ook even Cultuurbosch als je je dansje deelt!

 

PODCASTS

75 Jaar Vrijheid
Een prachtige podcast van theatermaker Marc van Creij, die zijn oudtante en opa interviewt over vrijheid. Die interviews vormen de basis voor leerlingen uit groep 7/8 van de Brede Bossche Scholen om te reflecteren op de vraag wat vrijheid voor hun betekent. Extra bijzonder nu die vrijheid beperkt is vanwege de corona-crisis.

Jeroen Bosch Ziekenhuis
De kunstwerken in het JBZ zijn vanwege het corona-virus niet toegankelijk voor bezoekers. Wél kun je via de app 'De Opname | JBZ Luisterroutes' dwalen langs de kunstwerken in het ziekenhuis. Thema's die voorbijkomen zijn: hoop, beweging en buitenlucht, sterfelijkheid, mooi en lelijk, de samenleving en de verborgen kanten van het ziekenhuis. 

MEST Podcast
Kunstloc Brabant produceert de MEST Podcast: de inspirerende podcast voor cultuur in Brabant. De eerste drie afleveringen staan al online, met te gast Sanne Rambags en Bartho van Straaten, Loek Vugs en Maarten Gulickx, en Bram van Helden en Anneke van der Linden. 

Radio Kras
Brabantse radiomakers starten een radioprogramma voor aan huis gekluisterde ouderen. Muziek, interviews, een hoorspel - er is van alles te horen. Luister vanaf dinsdag 21 april live óf luister de afleveringen terug als podcast.

Het Vertrek - Marieke van de Ven
Een podcast over binnen blijven en vertrekken. Luister hier.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.