Blogbericht Redactie KLANKGAT

Avondvullende Willem Twee livestream vanuit de Toonzaal

Tweede Paasdag even online ontsnappen aan de lockdown modus met muziek, kunst en literatuur

Geplaatst op 3-4-2020

De programmeurs van Willem Twee organiseren een avondvullende livestream op 2e Paasdag, maandag 13 april, vanuit de Toonzaal. “Het wordt een echt Willem Twee ding,” zei programmeur Rikkert Brok die met dit idee kwam.

Willem Twee Livestream

De programmeurs van Willem Twee putten voor het avondvullend programma uit eigen bodem. Het wordt een On The House From The House. Het is echter niet alleen muziek wat de klok slaat. Willem Twee Livestream heeft ook beeldende kunst in petto in de vorm van een installatie en/of performance door een of meerdere kunstenaars. Ook literatuur komt aan bod. Jaap Houdijk leest voor uit eigen werk.

Met de analoge apparaten van Willem Twee studio’s trakteert Albert van Abbe ons toch nog op een beetje FAQ Festival dat helaas moest worden geannuleerd.

Stil en leeg
Nog nooit in de moderne geschiedenis is het zo stil als nu. Nergens verkeerschaos, geen vliegverkeer. In deze tijden van corona zijn de straten uitgestorven. Net zo muisstil is het in concertzalen, pubs, muziekkelders, arena’s, stadions, feesttenten, café’s en pleinen. Plekken waar mensen elkaar graag ontmoeten om naar muziek te luisteren en te dansen. Alles staat nu in lockdown modus. Covid-19 heeft ons stevig in zijn greep. Den Bosch ontkomt er ook niet aan.

Escape
Maar dankzij internet is er een escape, een mogelijkheid om elkaar toch te zien/horen zingen en spelen. Met livestream kan online tegelijkertijd vanuit verschillende locaties muziek gemaakt worden. Door livestream bereiken bands zelfs meer kijkers dan ooit tevoren zoals OG3NE bewijst met hun cover van Queen’s Bohemian Rhapsody, helemaal gemaakt vanuit de thuisisolatie.

Lockdown aanpakken met livestream. Goed dat Willem Twee ons zo’n avondvullende en gevarieerde programma voorzet.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.