Blogbericht Teuntje Cuijpers

Babel in quarantaine, hoe doet een stagiaire dat?

Een blog geschreven door een communicatiestudent

Geplaatst op 16-4-2020

Goedemorgen lezer, althans, voor mij is het negen uur ’s ochtends nu. Ik zit in kleermakerszit op de bank, met mijn pyjamabroek nog aan. Rechts naast mij ligt één van mijn twee katten te knorren, links van mij ligt een stapel van agenda’s notitieblokken en pennen. Het is maandagochtend en voor mij begint de week weer, ook in deze bizarre tijd. 

Liefs, mij

Ik zal me even voorstellen, mijn naam is Teuntje en ik ben 20 jaar. Vanuit de Avans Academie Associate degrees loop ik stage bij Babel Den Bosch. Ik ben daar werkzaam op de afdeling C&M, wat staat voor communicatie en marketing. Nadat ik 20 weken stage heb gelopen bij Babel, studeer ik af als communicatiespecialist, mits ik mijn eindopdracht haal. Wat dat dan inhoudt, die opdracht? Ik schrijf een contentplan voor Babel, maar ben daarnaast ook inzetbaar voor bijvoorbeeld vormgeving- of schrijfopdrachten. Heb je de banieren van Sjors en de Kennisbende gezien? Jup… Die komen van mij!

Belletjes, belletjes, belletjes

Voorheen zat ik maandag tot donderdag van 09.00 uur tot 17.00 uur op kantoor. Op vrijdag werkte ik thuis. De afgelopen drie weken werk ik de hele week thuis. De bizarre situatie rondom corona zal je niet zijn ontgaan. Ik heb daardoor wat dingetjes moeten aanpassen. Dat ik heel de week thuis werk betekent niet alleen dat ik mijn teamgenoten van C&M niet meer zie, het betekent ook dat ik geen persoonlijk contact meer heb met mijn stagebegeleidsters. Alles verloopt nu via de mail en telefoon. Dat vind ik soms nog best wat lastig, maar ik doe heel erg mijn best om dat lijntje kort te houden. Wat dat betreft is het wel een goede beproeving op gebied van communicatie. De vraag is namelijk of ik goed contact kan onderhouden, zonder dagelijks bij elkaar op kantoor te zitten. Tot nu toe lukt dat gelukkig aardig, maar daar mag ik mijn stagebegeleidsters en het toffe team ook wel erg voor bedanken!

Lief dagboek, vandaag… Doe ik niets

Ik vind het maar saai zo, de hele dag thuis zitten. Ik ken mezelf een beetje en wist dus al van te voren dat ik een gestructureerd schema moest maken voor mezelf. Zonder zo’n schema ben ik veel te snel afgeleid en komt er maar geen werk van de grond. Dat schema helpt me nu nog steeds om elke dag tóch de uren te maken die ik graag wil maken. Daarnaast probeer ik tussendoor zo veel mogelijk naar buiten te gaan, al helemaal met dat heerlijke weer van de afgelopen dagen. Ik ga dan een stukje wandelen, maar fiets ’s avonds ook graag met mijn vader door de bossen of weilanden van het pittoreske Den Bosch en omstreken. Mijn klasgenootjes spreek ik over de app en eventuele lessen volg ik online. Hoe gek de situatie ook is, soms kan het ook heel vermakelijk zijn om mijn leraren te zien stoeien met het beeld en geluid van hun laptops en computers!

Ik wens je het allerbeste

De laatste paar weken zijn wat chaotisch, dat geldt niet alleen voor mij. Wat mij enorm helpt zijn een vast schema en afleiding. Soms kan ik even niet naar buiten, dan lees ik een boek. Helaas kan ik nu even niet naar de boekenwinkel of de bibliotheek, maar daar staat wel iets héél leuks tegenover. Niet alleen ik, maar ook Babel wil je graag een steuntje in de rug bieden. Daarom mag ik in dit blog stiekem wat ruimte nemen om te vertellen dat Babel de ThuisBieb aanbiedt. Op de website van de online Bibliotheek kun je meer lezen over de ThuisBieb. Neem daarnaast ook eens een kijkje op de speciale Babel Online pagina voor andere leuke dingen om deze tijd door te komen.

Toch, is het geven van tips niet de belangrijkste reden dat ik deze blog schrijf. Ik wil je namelijk ook heel veel succes wensen in deze absurde tijd. Blijf nadenken, blijf lief voor elkaar en blijf gezond.

Teuntje

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.