Blogbericht Lydia Vlagsma

What are you waiting for?

Nieuwe single van muziektheatermaker en performer Jentley

What are you waiting for? Bossche muziektheatermaker en performer Jentley vertelt over haar nieuwe single. 

"Als ZZP-er in de kunsten in tijden van corona is het niet makkelijk, maar toen er bekend werd gemaakt dat meer dan de helft van mijn geplande werkzaamheden niet door zou gaan, dacht ik: deze tijd moet ik gaan gebruiken voor iets nieuws, een single!

Laat ik mezelf even kort voorstellen. Mijn naam is Jentley. Ik woon in ’s-Hertogenbosch en ben afgestudeerd aan de Bachelor Muziektheater. Naast het schrijven van muziek geef ik piano, zang, theater- en musicalles. Ook speel ik in een aantal theaterproducties (voor kinderen) en schrijf ik zelf theatervoorstellingen. Van alles en nog wat dus, maar daar hou ik juist van!

Even terug naar het moment waarop ik bedacht een nummer te gaan schrijven. Ik zat al een aantal weken thuis en had inmiddels zo’n 50 lesvideo’s gefilmd. Plots had ik 1 zin in mijn hoofd ‘What Are You Waiting For?’. ‘Hmm.. misschien kan ik daar wel een nummer van maken’, dacht ik bij mezelf. Ik appte mijn beste vriendin met een paar hersenspinsels en hoe zij het vond klinken en of het correct Engels was, want normaal schrijf ik enkel Nederlandse songs. Zij was er erg over te spreken. ‘Yes’ dacht ik! Ik voelde aan alles dat dit eindelijk een nummer kon worden die ik ook echt wilde gaan uitbrengen. 

Zo gezegd, zo gedaan. Waar ik normaal enkel de muziek in mijn hoofd heb, maar geen teksten, ging het nu eens zoals ik het wilde. Binnen 24 uur had ik mijn tekst geschreven, de melodie uitgedacht en de eerste pianopartij ingespeeld. Trots als een pauw stuurde ik dit naar een aantal mensen door, de positieve reacties zeiden genoeg: dit nummer ga ik uitbrengen!

In de week daarna ben ik bezig geweest met het goed opnemen van mijn stem en de band. Dat is nog best een dingetje, want ik ben helemaal niet zo handig met dat soort programma’s. Iedere noot die je hoort heb ik zelf ingespeeld met mijn elektrische piano, die gelukkig heel erg veel effecten heeft! Nadat het nummer gemixt en gemasterd was heb ik het opgestuurd naar een distributeur. Die checkt of het kwalitatief goed genoeg is voor de grote kanalen. Na 1 week kreeg ik positief geluid te horen! Goedgekeurd!

Naast alleen de muziek komt er natuurlijk veel meer bij kijken, zoals: artwork! Want, zonder een goede cover voor mijn single, valt het nummer niet op. Zeker niet bij mensen die mij niet kennen. Hiervoor nam ik contact op met mijn vriendin en oud huisgenoot Wendy Vonk, die grafisch vormgever is. De afgelopen 7 jaar heeft ze voor iedere theaterproductie mijn poster gemaakt. Wij liggen enorm op een lijn, ze weet precies wat ik mooi vind en zo nu deze keer ook! Ik ben namelijk echt heel trots op de cover! 

Vandaag, 3 weken nadat ik mijn beste vriendin een berichtje stuurde, komt mijn eerste single ‘What Are You Waiting For?’ uit. Het nummer gaat over het stoppen met jezelf te verschuilen en te zijn wie jij wilt zijn! Of ik al bezig ben met een nieuw nummer? Zeker weten! Ik heb de smaak te pakken! Maar eerst even afwachten wat de reacties zijn op dit nummer én werken aan de videoclip, want die komt er ook, wederom in samenwerking met Wendy!

Hopelijk zijn jullie enthousiast over mijn nummer ‘What are you waiting for?’. Luister en deel het vooral! Laat je ook even aan mij weten wat je er van vindt?"

Beluister via deze link het nummer ‘What Are You Waiting For?' via Spotify, Apple Music of Youtube. https://linktr.ee/Jentley

  Reacties

Barbara Van Spaandonk

6 mei 2020 09:00

Super leuk Jentley, we zijn er trots op dat je dit via Cultuurbosch deelt. Iedereen moet jou horen en we kijken uit naar je volgende nummer :) Groetjes,Barbara, Redactie Cultuurbosch

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.