Blogbericht Henk Langenhuijsen

Kantelende cultuur

van de redactie

‘De samenleving verandert in hoog tempo en cultuureducatie en -participatie veranderen mee,’ stelt het LKCA in de recent verschenen publicatie Cultuur in de kanteling. Het Landelijk Kennisinstituut Cultuureducatie en Amateurkunst kijkt naar de toekomst en vindt het tijd om keuzes te maken.

De toekomstige samenleving kenmerkt zich door meer tegenstellingen en minder verbindingen. Er is behoefte aan nieuwe verhalen over wie wij zijn, en kunst geeft daar vorm aan. Expressie om je identiteit te ontdekken en te duiden. Kunst als identiteitsverschaffer.

Educatie en participatie zijn belangrijk, ondanks of misschien wel dankzij de grote toetsbehoefte en het rendementsdenken in het onderwijs. Een goede infrastructuur is daarom van belang. Niet alleen op school, maar ook daarbuiten.

Cultuurbosch is een belangrijk onderdeel van zo’n netwerk. Bovendien biedt het platform zelf ook weer een netwerk. Iedereen kan zich er presenteren; je bent altijd bereikbaar.

Het wordt tijd om keuzes te maken, niet alleen voor het LKCA, maar voor iedereen. Sta je aan het roer of blijf je aan de kant staan? Wil je zichtbaar worden of functioneer je beter in het donker?

Op 29 mei krijgt www.cultuurbosch.nl een gezicht. Wie goed kijkt, ziet een selfie van de stad. 

Henk Langenhuijsen

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.