Blogbericht Ilona van den Koedijk

Culturisten komen tot de kern tijdens Cultuurbosch Café in Den Bosch

Artikel Brabants Dagblad 20-10-2015

DEN BOSCH - Verschillende 'culturisten' oftewel amateurkunstenaars uit Den Bosch en omgeving kregen dinsdagavond in de Pleitzaal van Muzerije de gelegenheid zichzelf te presenteren. De avond was in een zogeheten pecha kucha-stijl gegoten. Concreet hield dit in dat elke presentatie diende te geschieden aan de hand van 20 dia's, waarbij voor elk beeld precies 20 seconden verteltijd was uitgetrokken. Dit om eventuele langdradige verhalen te voorkomen, met als voornaamste streven dat alle deelnemers 'to the point' bleven.

7 presentaties
In de goed gevulde zaal waren in totaal 7 presentaties. Frenda Koops van Fruta Exotica nam er één voor haar rekening. "Mijn bedrijf is geconcentreerd rondom 3 pijlers: workshops, entertainment en danslessen. Een groot deel van de activiteiten is - mede dankzij mijn roots - in een Latijns-Amerikaans jasje gestoken", aldus Koops. Rhea Knipscheer deed eveneens een boekje open. "Naast het feit dat ik als klassiek zangeres te boek sta, ben ik ook sterk betrokken bij het BBS Wijktheater. Ik vervul daarbij de rol van impressario. Alle Brede Bossche Scholen, op één na, zijn in het project verweven", sprak Knipscheer.

Samenwerken
Aan Cultuurbosch is óók een digitaal platform gekoppeld. Het is de bedoeling dat hierdoor samenwerkingsverbanden ontstaan en verbindingen worden gelegd tussen allerlei soorten 'culturisten' uit Den Bosch en omgeving.

Artikel en foto's: Chris Korsten Brabants Dagblad ©

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.