Blogbericht Tryntsje van Vessem

Zangfietspad

Maak je sterk voor zangfietspad Den Bosch!

Huh??? Een zangfietspad??? Een fietspad dat zingt? Nee, een fietspad waaròp je zingt! Den Bosch is rijk aan zangers, koren, ensembles, orkesten, vele andere muziekvormen èn …. liefhebbers van zingen. Maar waar kun je nou ‘es even lekker voluit op je fiets zingen? Mensen kijken vreemd op als jij op je fiets enthousiast uit volle borst je lievelingsliedje zingt of je tekst oefent voor je koor.
Onderzoek uit 2006 (Fietsen123) heeft aangetoond dat ruim driekwart van de fietsers wel eens zingt op de fiets. Diverse gemeentes in Nederland hebben inmiddels een officieel zangfietspad geopend en het nieuwe blauwe verkeersbord neergezet.
De tekst luidt: “Hier mag je officieel (mee)zingen op de fiets. Geen vreemde pauzes meer in liedjes omdat er iemand langs fietst!”
Bekijk het filmpje van enkele gemeentes: Dongen, Amstelveen, Almere of van de Fietsersbond (zie hierboven).
Welk pad zou hiervoor in aanmerking komen in onze gemeente? Het Bevrijdingspad, dat loopt van Den Bosch Oost naar Rosmalen langs het spoor? Dat verbindt meteen mooi de stad met omliggende kernen. Bovendien fietsen hier dagelijks honderden jongelui heen en weer van en naar school. Of in het Bossche Broek? Wat wordt het?

Wij van Barbershopkoor Duketown Ladies maken ons sterk voor een zangfietspad in de gemeente Den Bosch. Jij ook? Suggesties? Geef hieronder je reactie en wij zullen met jouw steun dit plan voorleggen aan de verantwoordelijke wethouders (cultuur en verkeer & vervoer). Is meteen een mooi voorbeeld van het door de gemeente onlangs aangekondigde voornemen om meer en beter samen te werken tussen de verschillende afdelingen. Enne …. wìj willen het zangfietspad natuurlijk grààg zingend op de fiets openen!

Was getekend: Barbershopkoor Duketown Ladies ’s-Hertogenbosch, 15 november 2015

  Reacties

Marti Hegt

15 nov 2015 20:25

Het lijkt me fantastisch als veel van die (jonge) fietsers langs het spoor ook durven te gaan zingen, omdat het MAG, niemand hoeft zich te schamen !!Zingen geeft je immers goede stofjes.

Ilona

16 nov 2015 15:24

Super initiatief! Er kan natuurlijk nooit genoeg gezongen worden in 's-hertogenbosch!

tamara

16 nov 2015 16:06

Mijn support hebben jullie!

Thea van Vliet

17 nov 2015 12:07

Heerlijk om je hart te kunnen luchten door luidkeels op straat te kunnen zingen!!!!

marij

17 nov 2015 13:35

Dat lijkt me erg gezellig!

Anne

17 nov 2015 14:42

Lijkt me een heel leuk idee om zo'n fietspad te hebben in den bosch. Nooit meer stoppen met zingen omdat er iemand voorbij komt, ideaal!

Els Bos

17 nov 2015 16:22

Nu wordt het op de fiets helemaal een feestje in 's-Hertogen Bosch!! mooi initiatief

El

17 nov 2015 16:42

Een geweldig idee! Zingen verbroederd en dat hebben we hard nodig in deze moeilijke tijden. Laten we beginnen met een fietspad in Den Bosch en wie weet wat er nog meer uit voort komt!!!

Els van Zon

17 nov 2015 17:55

Natuurlijk wil ik ook een zangfietspad. Niet alleen om zelf te durven zingen, maar ook omdat het zo gezellig is als je iemand tegenkomt op het fietspad die overduidelijk goed zin heeft. Daar word ik zelf ook vrolijk van

Jeanne

17 nov 2015 21:26

Whaw, dat zou leuk zijn!!! Een zangfietspad!! Weer eens wat nieuws!!

Lies

18 nov 2015 13:19

Het zou een verrijking voor onze fietsvriendelijke stad zijn. Er wordt hier zo vaak gezongen, voortaan ook graag op de fiets.

Toon alle reacties
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.