Blogbericht Henk Langenhuijsen

Stilte voor de storm

Van de redactie

Stilte voor de storm

Als je op een frisse regenbui hoopt, blijft het droog. Voor de jonge plantjes in de tuin is dat funest. En de tuinman is met verlof. Toch maar sproeien dan? 

Na de eerste ontmoetingen met de kunstenaars uit het Bossche veld en de goede aftrap in Theater aan de Parade was er een onverwachte wending. Kartrekker Lidwin van Grunsven was niet langer kartrekker. De karavaan kwam tot stilstand, de plantjes hadden het moeilijk. Verloren tijd. 

Nu is er een nieuwe projectleider: Ilona van den Koedijk. Als culturist laat ze nog niet veel los, maar dat zal nog wel veranderen. Ze heeft in ieder geval een gezicht en ze heeft er zin in. Dat is allebei nodig, want juist bij dit platform, dat door de deelnemers wordt gedragen en ingevuld, moet de projectleider een zichtbare verbinder zijn. Cultuurbosch wil immers geen doorgeefluik zijn, geen gat dat je naar eigen inzicht kunt vullen, maar een ontmoetingsplaats. Een cultureel plein met een kloppend hart, waar je ongegeneerd iets kunt halen of brengen. Waar jezelf mag aanprijzen en om hulp mag vragen. Dan is het wel prettig als iemand je ontvangt en de weg wijst. Ilona dus. Ze kan ook praten. Dat zal ze bij een volgende cultuurcafé ook zeker doen. Het voornemen om dit platform geregeld met nieuwe ontwikkelingen en aanmeldingen te verblijden, raakte wel even op de achtergrond. Hopelijk was u in de veronderstelling dat het vakantie was en het een tijdelijke onderbreking betrof. Mooi.

Ondanks alles bleven de bloemen in het veld bloeien. Afgelopen weekend in Orthen vanwege het 1200-jarig jubileum. Zie www.orthen1200.nl. Er was theater, kunst en muziek. Maar liefst vijftien huiskamers van gewone Orthenaren werden opengesteld voor het publiek. Een fantastisch initiatief met een afwisselende inbreng van tal van kunstenaars uit de eigen regio. Zaterdag was het niet druk. Lag dat aan de zomerse temperatuur of aan het feit dat er geen 'Uitgelicht' van gemaakt was op www.cultuurbosch.nl? De waarheid laat zich niet zien, maar een vervolg zou wel mooi zijn. Ook een 1201-jarig bestaan is wellicht een reden?

Afgelopen week ook Roel van Dongen ontmoet. Jawel, hij heeft zich als culturist aangemeld. Hij zet zich onder meer in voor muziekcafé Lohengrin. Jawel, te vinden als organisatie! Van buiten is het een onopvallende verschijning in de buurt van het Zuiderpark, in de Erasmusstraat, maar schijn bedriegt. Na de vakantie krijgt dit café de aandacht die het verdient, want het biedt volop kansen aan bands, singer/songwriters en sprekers. Dat was nodig na het verdwijnen van ‘De Rode Pimpernel’. Onder het café ligt een grote, goed geïsoleerde ruimte waar je veel kanten mee uit kunt. En wie weet dat? Roel doet er de programmering en staat open voor alles. Ga erheen en spreek hem aan. Levert gegarandeerd iets op. 

En nu maar hopen dat iemand dit leest. Na de vakantie komt er meer actie en interactiviteit. Dan blijkt hopelijk dat deze lange zomer een stilte voor de storm was. Geniet van de rust.

Henk Langenhuijsen

  Reacties

Tryntsje van Vessem

14 jul 2015 19:32

heb al positieve ervaring met Ilona. kwam er niet uit in de profielwijziging, met haar hulp is het gelukt. en oh ja ... op 3 september in muziekcafé Lohengrin in Den Bosch: Trunk Size Music.

Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.