Blogbericht Maja Kerkhof

Waar word jij nou écht gelukkig van? Zo maak je het leven nóg leuker.

maandag 21 september 2015

Gelukkig zijn, of misschien beter gezegd, ‘tevreden zijn’ is eigenlijk heel veel waard. En hoewel we allemaal hard werken in onze baan, op school of voor ons gezin, is het mooi als we soms even stil staan bij dat wat ons echt blij maakt. Voor de één is dat een stille zondagochtend wandeling met de hond en voor de ander de intense lachbui met vriendinnen, een geslaagde avond met je band of misschien het van een afstandje bekijken van je kinderen.

Ook al is geluk voor iedereen anders, er zijn wel een aantal elementen die in bijna de hele wereld worden aangemerkt als ‘gelukmakers’. En bij Muzerije kunnen we ons daar heel goed in vinden:
 
1.  Een fijn gezinsleven met je partner en/of kinderen
Wij Nederlanders vinden het gezin belangrijk en omschrijven het vaak als ons mooiste bezit. Het is soms hard werken, maar dat is de moeite waard.
 
 
2.  Jezelf ontwikkelen/iets leren
Eén van de belangrijkste dingen die je psychisch goed doen, is het leren van nieuwe dingen en het ontwikkelen van je eigen vermogen.
 
Daar houden we ons bij Muzerije natuurlijk dagelijks mee bezig! Van een cursus schrijftraining Proza tot het leren spelen van een instrument of volgen van een cursus dans.. Leer en ontwikkel jezelf blij!
 
 
 
3.  Een sociaal leven waarin je dingen met andere mensen doet
Hoewel dat sociale leven soms heel veel druk meeneemt omdat je met Jan-en-alleman nog moet afspreken, biedt een avond voor jezelf BINNEN een groep mensen extra rust en gezelligheid. Die avond dat je partner met de kids is en jij jezelf kunt laten gaan op het toneel, ook DAT is sociaal.
 
4.   Balans tussen werk/privé/gezin en jezelf
Of je nu jong of oud bent, getrouwd of alleenstaand: iedereen wil wat van je. Je werk, school, opleiding, familie of vrienden. Veel Nederlandse mannen én vrouwen tussen 18 en 60 geven dan ook aan dat een fijne balans tussen werken en geld verdienen, het gezin én tijd voor jezelf één van de belangrijkste zaken is die je geluk en gezondheid bepaalt. Een beetje “IK-tijd” is dus af en toe heel fijn én belangrijk.
 
 
5.  Gezondheid en fitheid
Dat bewegen goed voor je is, weten we allemaal. En dat je liever beweegt op een manier die leuk is, dan dat je jezelf elke week met meer tegenzin in een sportpak hijst, kan niet de bedoeling zijn.
 
Veel van onze cursussen draaien dan ook om bewegen op muziek, om bezig zijn en bewegen op een manier die je past en je leuk vindt. Ons cursus aanbod staat er vol van!
 
Misschien heb je zelf nog wel 10 voorbeelden van dingen die jou blij maken en we hopen dan ook dat je er dit jaar nog 20 bij vindt.
Wat we ook hopen is dat je bij Muzerije een stukje van die gezelligheid, ontwikkeling en het gevoel van ‘samen’ ervaart.
 
Vragen aan Muzerije over welk onderwerp dan ook? We helpen je graag telefonisch, online of persoonlijk verder:
Kijk voor meer informatie over muzerije op www.muzerije.nl!
Klik hier voor een overzicht van alle Muzerije blogs. 


 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.