Blogbericht Ilona van den Koedijk

Interview met Pecha Kucha spreker Frenda Koops

Door Karin Wijma van Wijmakenfoto's

Entertainer, levensgenietster, dans-instructrice, enthousiast wereldverbeteraar; Frenda Koops is het allemaal! Zij zal hierover vertellen tijdens het cultuurbosch café op 20 oktober.

In een vorig leven was Frenda sociaal pedagogisch medewerker. Haar passie voor Zuid-Amerikaanse dans was echter zo sterk dat ze ervoor koos om als fulltime entertainer aan de slag te gaan. Een spannende keuze in het leven van deze vrolijke bezige bij van Surinaamse afkomst.
 
In eerste instantie danste ze vooral voorstellingen, maar daar kwamen al snel sportieve (Brazilian bodyfit) en creatieve workshops voor volwassenen en kinderen bij. Ondertussen heeft ze haar eigen tropische entertainment bureau Fruta Exotica.

Één van haar doelstellingen is om kinderen door middel van landenthema’s te laten proeven van verschillende culturen in de hoop dat ze de onderlinge cultuurverschillen in Nederland leren waarderen. Voor de kinderen verlopen de workshops met landenthema juist speels. Tijdens zeven lessen van twee uur mogen ze knutselen en dansen om uiteindelijk een voorstelling te mogen geven voor de ouders.

Gevraagd naar haar eigenlijke voorkeur kan Frenda niet kiezen. Over alles vertelt ze met evenveel passie. Ondergetekende heeft in ieder geval haar eigen dochter al ingeschreven voor de kinderworkshop dans & art die in januari weer begint.

http://www.frutaexotica.nl/  
 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.