Blogbericht Henk Langenhuijsen

De Achterdeur

Theatervoorstelling over de zonden

Welkom op de Sint Annaplaats, een steegje bij de Hinthamerstraat.

Jullie beesten in mensengedaanten. Jullie nutteloze werktuigen. Jullie niksnutten. Jullie losbollen. Jullie kuddedieren. Jullie kliekvormers. Jullie helden van alledag.

De achterdeur staat doorgaans voor Brabantse gemoedelijkheid en gastvrijheid, maar hier, waar ooit Jeroen Bosch achterom kwam, ontmoeten we een grimmige wereld met scherpschutters en gevallen engelen.

Vraatzucht en Lust hangen uit het raam, schreeuwen naar de overkant. Jaloezie is gelukkig, als Carice in Alles is Liefde, als Julia Roberts in Notting Hill. Woede daagt uit. ‘Schiet maar.’ Hoogmoed hoor je gelukkig niet klagen. 

De Annaplaats verandert in een grenzeloos plein waar de mensheid tijdloos samenkomt. Een schaduwplaats, koud en kil. Dan is het over. Een verlaten plek waar je mocht verliezen, struikelen, vallen. En waar altijd iemand op je wacht. Ondanks het verbale geweld. De achterdeur laat de zonden toe, als sprankje hoop. Zonde als de verleden tijd van zon.

‘De achterdeur’ wordt gespeeld door onder anderen leerlingen van de theateropleiding van het Koning Willem I College. Regie: Natasja d’Armagnac en Narhea Goossens. Nog te zien: t/m 19 juni. Aanmelden via: deachterdeurvanjeroenbosch@gmail.com.

Zie: www.bosch500.nl/nl/agenda

Henk Langenhuijsen

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.