Blogbericht spot denbosch

Voor de Wind is een geslaagd debuutalbum van Het Motief

Recensie Voor de Wind

Voor de Wind is het debuutalbum van de Nederlandstalige band Het Motief. De band is rondom songwriter Jesse van den Elsen geformeerd. Voor de Wind telt elf tracks die qua stijl verschillen. Ingetogen afgewisseld met wat steviger werk. Ideaal voor live optredens.

Jozan van Balkom en Jostijn Ligtvoet

Zangeres Jozan van Balkom geeft met haar stem de juiste lading aan de teksten waardoor ze boven het gemiddelde uitsteken. Ze zingt dan zacht dan weer harder waar het moet. Nogmaals ideaal voor live optredens.
De inbreng van cellist Jostijn Ligtvoet raakt vooral bij de gedragen nummers de juiste toon. De cello is sowieso een rake bijdrage aan dit album met songs die uitmunten in gedragen melodieën.

Voor de Wind

Het openingsnummer Niet Hier is een mooie, gedragen ballad met de juiste intensiteit gezongen door Jozan van Balkom. Het nummer Ik Zit Hier is weer geheel anders. Het springt eruit qua dramatiek. Een stevige punkrock riff zet lekker aan en de zangpartijen van Jozan en Jesse doen de rest. De sfeer is dreigend maar het nummer eindigt met de kreten ‘Het komt goed!’.

Vitales is zonder meer een dansbare samba. Een zeer aanstekelijk lied dat vrolijk maakt. Wind opent met de sfeervolle klanken van de cello van Jostijn Ligtvoet maar in het midden gaat het nummer behoorlijk in tempo omhoog.
Dit debuutalbum is al met al zeer geslaagd en levert een mooie bijdrage aan het Nederlandse lied. Het Motief treedt op tijdens het Winterparadijs op de Parade in Den Bosch.  

Bezetting

zang, akoestische gitaar: Jesse van den Elsenzang: Jozan van Balkomgitaren: Joost Borgonjencello: Jostijn Ligtvoetcontrabas, bas: Lennart van Dijkdrums: Roy Veltien

Het Motief presenteerde zaterdag 12 november haar debuutalbum ‘Voor de Wind’ in Podium Azijnfabriek in Den Bosch. Jesse den Elsen bracht eerder twee albums uit: Kruisvaarder’ (2008), ‘Waterloper’ (2011).

 

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.