Blogbericht spot denbosch

Halfway Station teruggebracht tot duo

Rikke Korswagen en Elma Plaisier in De Toonzaal

Halfway Station had een verrassing in petto voor zowel de organisatie van De Toonzaal als het publiek. Alleen de kern – Rikke Korswagen en Elma Plaisier – kwam opdagen. Geen quintet maar een duo voor het Bossche publiek. De twee deden die reductie echter snel vergeten met hun vreemde mengsel van country en psychedelische rock.

Kern Halfway Station in De Toonzaal

Met enige schroom legden Rikke Korswagen en Elma Plaisier uit waarom zij maar met z’n tweeën waren komen opdagen. De band is in de zomer uit elkaar gegaan vanwege meningsverschillen. Welke die waren, werd niet gezegd. Elma Plaisier zei gekscherend dat zíj niet weg kon omdat ze een relatie heeft met Rikke Korswagen.

Deze twee vormen de kern van de groep. Zij bepalen de sound en schrijven de songs. De muziek van Halfway Station is een caleidoscoop van wat Amerika aan muziek heeft te bieden. Pure country wordt in het volgende lied net zo makkelijk verruild voor de licht psychedelische muziek van The Doors.

Dat laatste werd hoor- en zichtbaar toen Plaisier achter het toetsenbord ging zitten en deed denken aan Ray Manzarek, de toetsenist van The Doors.

Nerveus

Korswagen vertelde tussen neus en lippen door dat Elma pas een paar weken piano heeft leren spelen. “Ze is een beetje nerveus,” zei hij. Het spel op de toesten klonk in het begin wat aarzelend. Je zag Plaisier horen denken tijdens het spelen. Maar haar zelfvertrouwen groeide naarmate de avond vorderde. En dat was weer te horen aan haar spel.

Jugband music

In het tweede gedeelte van de avond zette het duo wat steviger in op jugband music. Korswagen tokkelde op de banjo begeleid door Plaisier op de eensnarige washtub bass. De songs en de lyrics waren onversneden country afgewisseld door een gospel.

In het slotnummer speelde Korswagen liggend op de grond. Toen hij na een hernia operatie wekenlang in bed moest liggen, schreef hij het nummer Cold Fresh Water. Dat nummer kan hij naar eigen zeggen alleen maar liggend spelen (zie foto).

Korswagen en Plaisier zijn nu bezig een nieuwe band te formeren. In 2017 gaat een nieuwe Halfway Station toeren en zal zeker weer Den Bosch aandoen. “Volgend jaar staan wij hier met een band,” beloofde Rikke Korswagen.

Korswagen en Plaisier speelden onder meer Monsters, Vendetta, Sister Don’t You Cry en Fresh Cold Water.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.