Blogbericht spot denbosch

Band Het Motief opent Bosch Winterparadijs

Eigenzinnige teksten

De Nederlandstalige band Het Motief opende het Bosch Winterparadijs 2016-2017. De band speelde hoofdzakelijk nummers van hun debuutalbum ‘Voor de Wind’. Dat lag ook wel voor de hand. De band rondom songwriter Jesse van den Elsen begon met ‘Niet hier’. Het openingsnummer van het debuutalbum.

Het Motief eigenzinnig

Er was nog niet zoveel volk op de Parade en het weer werkte ook niet echt mee. Een vochtige wasem hing over de binnenstad van Den Bosch. Naarmate het optreden vorderde zette dat zich om in motregen. En op een of andere manier versterkte het weer de teksten van Het Motief.

Het zijn geen alledaagse teksten die Jesse van den Elsen heeft geschreven voor zangeres Jozan van Balkom. De typering eigenzinnig is hier wel op zijn plaats. Het zijn geen meezingers. Ze willen het publiek eerder aan het denken zetten.

Of het publiek dat tijdens deze opening van het Bosch Winterparadijs daar op zat te wachten, durf ik te betwijfelen. Men luisterde toe en hier en daar werd wat bewogen als een wat meer up-tempo lied werd gespeeld. De juiste typering voor de houding van het publiek was: beleefd toekijken en -horen.

Nog niet goed op elkaar  ingespeeld

De band gaf soms het gevoel nog niet lekker op elkaar te zijn ingespeeld. Het spel haperde regelmatig en klonk vaak ‘leeg’. De spanning viel dan weg. Dat was vooral jammer voor nummers die in de intro goed werden ingezet. Maar op een of andere manier kon de band die spanningsboog niet vasthouden. Daardoor verslapte ook de aandacht van het publiek.

Die leegtes zijn ook op het debuutalbum aanwezig. En ook daar twijfel ik aan de effectiviteit ervan. Maar eenmaal op het podium live voor een publiek, verspeel je als band onnodig de aandacht van je publiek.

Zangeres Jozan van Balkom heeft in ieder geval genoeg volume in haar stem om wat aan die ‘lege plekken’ te doen. En we hebben hier te maken met echt goede musici en een band met veel potentie.

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.