Blogbericht spot denbosch

Straight from the fridge

Groovin the cold out of your bones!

Straight from the fridge speelde met tomeloos plezier op het Bosch Winterparadijs 2016. Ondanks de regen die neer gutste op het publiek. Soms stonden er maar vijf mensen te kijken. Dat laat onverlet dat dit de beste funk- & soulband is uit Den Bosch. Misschien wel de beste band - so far -  die Den Bosch heeft voortgebracht.

Straight from the fridge, right into the hearth

De funky sound van deze Bossche band spat het uit van plezier en is bestand tegen weer en wind. En op een kille en natte zondagmiddag op 11 december was dat een hele knappe prestatie. Het publiek wilde wel. Maar de regen sloeg werd erg hard neer.

De band begon deze middag zoals gebruikelijk met Intro meteen gevolgd door Bigger Crimes. Al snel bleven mensen staan om te kijken naar deze achtkoppige band. De muziek werkte meteen aanstekelijk en je zag al een aantal mensen bewegen op de groove van deze funkband. Maar zoals reeds eerder gezegd, de regen was de spelbreker.

Frontman

Zanger Hugo den Hartog liet zich echter niet uit het veld slaan en knoopte zelfs een ‘gesprekje’ met een vrouw met een paraplu. Zij was een van de weinigen die niet ging schuilen. De band moest er ook wel om lachen toen ze voor een zowat verlaten Parade optrad.

Het kenmerkt het zelfvertrouwen dat de band heeft. Dat strekte zich uit in hun act. Maar ook hun repertoire is natuurlijk ijzersterk. Puttend uit de stevige soep van funk en soul werd de ene na de andere song gespeeld.

Naast zanger is Hugo ook een echte frontman zoals hij het publiek naar zijn hand probeerde te zetten. Hij schroomde niet van het podium te springen om met een wel hele jonge fan te dansen. De band zit goed in zijn vel.

En kippenvel kreeg je van de gitaarsoli van Jeroen Straatman waardoor deze funkband toch weer anders is dan hun genregenoten. En door de hornsessie waande je soms te luisteren naar The Average White Band. Can white man play the funk? Yes, he can.

Bezetting

De lijfspreuk van de band luidt: “Groovin’ the cold out of your bones!”

ZANG Hugo den HartogGITAAR Jeroen StraatmanBAS Dirk VoetsTOETSEN Friso HoeksemaDRUMS Luuk AdamsTROMPET Bart van der ListSAXOFOON Irene de VochtTROMBONE Alex van Abeelen

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.