Blogbericht spot denbosch

Holymen wint finale Bossche Band Battle

Meest complete band

Driemansformatie Holymen uit Amsterdam heeft de finale van de Bossche Band Battle in de W2 gewonnen. Moor Verbrug, Sean Gascoigne en Paul Korver overtuigden de jury het meest. Zij waren volgens de vierkoppige jury de meest complete band van de vier finalisten.

Holymen scoort op drie criteria

De band Holymen bestaat uit de leden Moor Verbrugh op gitaar/zang , Sean Gascoigne op drums en Paul Korver aan de bas. De jury vond hen als beste scoren op drie belangrijke criteria. Originaliteit, muzikaliteit en presentatie/performance.

De band wint hierdoor een demopakket bij Studio Cube ter waarde van 400 euro. Studio Cube is initiatiefnemer en organisator van deze Band Battle in de Bossche muziekscene. Instant Matter met zangeres Lonneke Dort vertegenwoordigde de Bossche muziekscene.

Instant Matter

Instant Matter kwam als derde op na Windup Space en 12.04. Deze twee bands zijn op zijn zachtst gezegd dynamisch te noemen. Instant Matter moet het meer van verstilling en contemplatie hebben. Qua stijl moet je denken aan de IJslandse Björk. Niet echt toegankelijke muziek.

Voorrondes

Het begon allemaal in muziekcafé Lohengrin op 5 november. Daar werd de eerste voorronde gehouden. De tweede voorronde was in World Skate Center op 19 november. En op 4 december vond de derde plaats in P79.

Bij P79 won Instant Matter zijn ticket voor een finale plaats van de Bossche Band Battle. In de finale kreeg elke band 30 à 45 minuten om zich te presenteren.

Jurylid Anne van Damme vond het niveau van de vier finalisten ‘verrassend hoog’. Zij sprak namens de jury.

Volgende editie

Een eventueel volgende editie van deze Band Battle zou een scherpere toegangsbeleid behoeven. Alleen bands uit Den Bosch en omstreken zouden mee mogen doen. Er zouden zeker geen bands uit de Randstad mee moeten doen. Daar zijn meer dan genoeg podia en battles voor bands.

foto Instant Matter ©Jaap Joris - superformosa.nl

  Reacties
Er zijn nog geen reacties.
Reageer
Log in om een reactie te plaatsen.